Aydınses Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Giresun Federasyonu  Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aydın'ın Giresun Federasyonu'nu temsilen içinde bulunduğu  İHH yardım ekibi Sudan'a ışık olmaya devam ediyor.




Murat Aydın'ın içinde bulunduğu yardım ekibi bugün Hartum'daki göz ünitesindeydi.



İHH İnsani Yardım Vakfı, 2007 yılından bu yana Sudan'da yürüttüğü ''Afrika Katarakt Projesi Ulusal Körlükle Mücadele Programı'' çerçevesinde başkent Hartum'da kurduğu üç göz ünitesinde, mağdur durumdaki göz hastalarına ücretsiz muayene, ameliyat ve ilaç hizmeti sunuyor.

Katarakt ve şaşılık ameliyatları çoğunluğunu çocukların oluşturduğu binlerce hastaya umut oluyor. Türkiye'deki gönüllü doktor ve hemşirelerin çalıştığı projeyle, aynı zamanda Sudanlı göz doktorlarının yetiştirilmesi hedefleniyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH), ''Siz görürseniz, onlar da görecek'' sloganıyla hayata geçirdiği Afrika Katarakt Projesi kapsamında, Sudan'da bugüne kadar 30 bin hasta, Afrika'nın tamamında da 50 bin hasta ameliyat edildi.

 1983-2005 yılları arasında Afrika'nın en uzun süreli iç savaşına sahne olan , sıcak iklimi ve coğrafi konumu itibarıyla göz hastalıklarının en yaygın olduğu ülkelerin başında gelen Sudan'da, İHH yardım ekibi binlerce hastanın göz aydınlığı olmaya ve Sudan'lılara yardım elini uzatmaya devam ediyor