Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, saldırıda hayatını kaybeden Türk asıllı Gizem Doğan'ın cenaze törenine katılmak için yarın Norveç'e gidecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Oslo ve Utoya adasında 22 Temmuz'da vuku bulan terör eylemleri karşısında Türkiye’nin dost ve müttefik Norveç Hükümeti ve halkının yanında olduğunu ifade etmek ve bu elim olayda hayatını kaybeden Türk asıllı Gizem Doğan’ın Trondheim şehrinde yapılacak cenaze törenine katılmak üzere 1 Ağustos'ta Norveç’e gideceklerdir.

Bu vesileyle, Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ ve Sayın Bakanımız, müteveffa Doğan’ın ailesine ve yakınlarına Türk halkının başsağlığı dileklerini iletecek, acılarını paylaştığımızı ve kendileriyle dayanışma içerisinde olduğumuzu belirterek taziyelerini sunacaklardır. Masum insanların hayatına kasteden bu tür terör eylemleriyle uluslararası camianın kararlılık ve dayanışma içinde mücadele etmesi gerektiğine olan inancımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Sayın Bakanımız ayrıca Oslo’da Norveç Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Store ile de görüşecektir."