İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), yaşadığı ayrılıkçı hareketler, iç çatışmalar ve ekonomik sıkıntılarla boğuşan Sudan Halkı'na bu Ramazan ayında da yardımlarını sürdürüyor.

Aydınses Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Murat Aydın'da, Giresun Federasyonunu temsilen, İHH'nın yardımlarını ulaştırmak için Sudan'a gidiyor.


İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı

İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı, yüzün üzerinde ülkede faaliyet gösteren bir uluslararası sivil toplum kuruluşudur.

1995 yılında Bosna Savaşının yaralarını sarmak ve savaş mağduru Müslüman Bosnalılara yardım etmek için kurulmuştur. Kurum Bosna savaşının ardından Çeçenistan, Filistin ve Kosova gibi savaş bölgelerine yardım götürerek faaliyetlerine devam etmiştir.

Faaliyetleri sadece bu bölgelerle sınırlı kalmayıp Afrika'nın birçok ülkesine başta gıda olmak üzere eğitim ve sağlık alanlarında yardım faaliyetleri gerçekleştirmektedir.

IHH İnsani Yardım Vakfı Sahara-altı Afrika'da on ülkeyi kapsayan Afrika Katarakt Projesi ile Afrika'daki körlükle mücadele faaliyetlerine destek vermektedir.

Ulusal ve uluslararası bir yardım kuruluşu olarak birçok organizasyonlar ile yakın iş birliği içinde çalışan İHH; İslam Dünyası STK’lar Birliği, Humanitarian Forum, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'na üyedir. İHH, BM Ekonomik ve Sosyal Konsey'i Ecosoc [2] tarafından danışmanlık statüsü tanınmış 3000 örgütten birisidir.