Üniversitelerde türban serbestisinin ardından, 'İlkokulda da türban serbest olacak mı?' tartışmasına Hayrünnisa Gül noktayı koydu. Gül, "İlkokul öğrencisinin kendi isteği ile başörtüsü takması gibi bir şey söz konusu olamaz" diyerek ilkokulda türban cehaletini ortadan kaldıracaklarını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül eşi ile birlikte geldiği İngiltere’nin başkenti Londra’da üniversitelerde okuyan öğrenciler ve dernek üyeleri ile biraya geldi.
İngiltere’nin başkenti Londra’da ikamet ettiği Mandarin otelde yaklaşık bir saat süren bir görüşme gerçekleştiren Hayrünnisa Gül, burada yaptığı konuşmada yurtdışında eğitim gören gençlerin ne kadar şanslı olduğuna dikkati çekerek, Türkiye’nin geçen on yılda çok mesafe kaydettiğini artık Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını tüm gençlere Türkiye’de imkanlar sunulduğuna dikkati çekti.
İLKOKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ CEHALETİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ
Gençlerin sorularını yanıtlayan Gül, bir soru üzerine ilkokullarda başörtüsü konusuna da değinerek, 'Bu konuda yaşanan bir cehalet varsa biz bunu da ortadan kaldıracağız. İlkokul öğrencisinin kendi isteği ile başörtüsü takması gibi bir şey söz konusu olamaz. Bu konuda karar verecek yaşa geldiğinde kararını verir' görüşünü savundu.