Hanefi Avcı, tutuklanmadan önce Belma Akçura’ya, binlerce yasadışı dinleme yaptığını itiraf etmiş. İşte o müthiş itiraf...


 
Makamında dinleme arşivi bulunan Avcı “Binlerce telefon dinlemesine karar verdim. Bir iki istisna dışında mahkeme kararı aldığımızı hatırlamıyorum” dedi.

Devrimci Karargah Terör Örgütü’ne yardım ve yataklık” suçundan tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ndeki makamında ele geçirilen yasadışı dinlemelerle ilgili soruşturma sürüyor. Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ve Show TV’nin eski patronu Erol Aksoy dün ‘mağdur’ sıfatıyla savcılıkta ifade verdi. Avcı’nın da tutuklanmadan önce Belma Akçura’ya, binlerce yasadışı dinleme yaptığını itiraf ettiği ortaya çıktı.

MAHKEME KARARINI YASADIŞI SAYMIŞTI

Star gazetesinin haberine göre, başkasının adına alınmış kendisinin kullandığı cep telefonlarının mahkeme kararıyla dinlenmesini “yasa dışı dinleme” olarak niteleyen ve çeşitli şikayet dilekçelerinde bulunan Hanefi Avcı’nın yasa dışı dinleme itirafları oldukça dikkat çekti. Avcı, geçtiğimiz Hafta Silivri Cezaevi’nden Fatih Adliyesi’ne gitmiş ve bazı polis şefleri hakkında ‘yasadışı dinleme’ iddiasıyla suç durusunda bulunmuştu.

DİNLEME İÇİN MAHKEMEDEN İZİN ALMADIM

Belma Akçura’nın “Teşkilat’ın Adamları” isimli yeni kitabında, Hanefi Avcı’yla yapılmış bir röportaj yayınlandı. Röportajda Avcı, binlerce telefon dinlemesine karar verdiğini ama mahkeme kararı aldığını hatırlamadığını söyledi. İşte Avcı’nın o sözleri: “1988 yılında başlayıp 1995’te fiilen bıraktığım dinleme izleme işlemleri dolayısıyla da binlerce telefon dinlemesine karar verdim. Ama bir iki istisna dışında bu dinlemelere mahkeme kararı aldığımızı da hatırlamıyorum.”

EVLERİ SEBEPSİZ VE İZİNSİZ BASTIM

Hanefi Avcı aynı şekilde, sayısını hatırlamadığı kadar çok ev ve işyeri araması yaptığını, bunlarda mahkeme kararı ya da savcı talimatı almadığını söyledi. İşte Avcı’nın o itirafı: “Hiçbir sebep göstermeden yüzlerce evi arayabildiğimizi, insanları gözaltına alabildiğimizi, istediğimiz iddialarda bulunup işlem yaptığımızı hatırlıyorum. (...) ne kadar ev ve işyeri aradığımı, ne kadar insan gözaltına aldığımızı hatırlamıyorum, bütün ev aramalarımı gece yaptım, hiç mahkeme kararı veya savcı talimatı da aldığımı hatırlamıyorum.”