Basınekspres yolunde seyir halindeyken alev alan otomobil, çevredeki vatandaşların da çabaları yetmeyince, diğer istikametteki beton karma aracından çekilen hortumla söndürüldü.

 İlgniç olay saat 12;30 sıralarında Basınekpres yolu Havalimanı istikametinde meydana geldi. Görgü şahitlerinin ifadesine göre Fatma Karahan yönetimindeki 34 VJ 2553 plakalı bir otomobil, seyir halindeyken aniden alev aldı.

 Aracının yandığını gören Karahan, otomobili hemen emniyet şeridine çekti. Yanan otomobilinden uzaklaşan Karahan, aracının bir anda alev topuna döndüğünü gördü.

 Çevrede bulunanlar önce küçük bir yangın tüpüyle müdahale etti. Yangın tüpü etkisiz kalınca hemen itfaiyeye haber verildi.

 Ancak itfaiye olay yerine gelmeyince vatandaşlar araca tekrar müdahale etti. Yoldan geçen sürücülerden alınan yangın tüpleriyle de müdahale edilmek istendi. Ancak yangın tüplerini bir türlü çalıştıramayan vatandaşlar, araca müdahale edemedi.

 Bu sırada yolun diğer istikametinden geçmekte olan beton karma kamyonundan yardım isteyen vatandaşlar, kamyonun tahliye suyunu açarak alev topuna dönen araca müdahale etmeye çalıştı.

 LPG’li olduğu öğrenilen araçta zaman zaman küçük çaplı patlamalar oldu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangının LPG tankına ulaşmasını önleyerek muhtemel bir facianın da önüne geçti.

Aracı hurdaya dönün Fatma Karahan, yaşadıklarını, “Seyir halindeyken dumanlar çıkmaya başladı. Sonra araç birden alev aldı. Aşağıya indiğimde hemen araçtan uzaklaştım. Birden yangın daha da büyüdü." sözleriyle aktardı.