Edirne’de düzenlenen 650. Tarihi Edirne Kırkpınar yağlı güreşlerinde dereceye giren 3 sporcu Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş tarafından altınla ödüllendirildi.

Bu yıl Edirne Kırkpınar yağlı güreş şampiyonasına Gölcük’ü temsilen 32 sporcu katıldı. Şampiyonada 3 sporcu dereceye girerek ödül kazandı. Gölcük Belediyespor Kulübü pehlivanı Nedim Gürel, küçük orta - küçük boyda 210 sporcu arasında 1. oldu. Gölcük Belediyespor Kulübü güreşçisi Berat Pehlivanoğlu ise deste küçük boyda 2. olarak Kırkpınar yağlı güreşlerinde 4. kez kürsüye çıktı. Hüseyin Soğukoğlu minik bir boyda 3. oldu. Kırkpınar yağlı güreşlerinden bir hafta önce yapılan minder güreşi 12-13 yaş grekoromen Türkiye şampiyonasında 53 kilogramda Ramazan Sarı tüm rakiplerini yenerek Türkiye şampiyonu oldu.

Gölcük Sanat Galerisi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşma yapan başkan Ellibeş Gölcük'ü başarıyla temsil eden sporcuları her zaman destekleyeceklerini söyledi. Gölcük Belediyespor Kulübü Güreş takımı baş antrenörü Rüstem Çavdar dereceye giren sporcularla gurur duyduğunu ifade etti.

Tören sonunda belediye başkanı Ellibeş tarafından yağlı güreşe katılan ve altın kemer sahibi Aydın Demir, Kadir Birlik ve Aydın Taşçıya altın ve plaket verildi.