Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde töre cinayeti sonucu öldürülen 19 yaşındaki Ceylan Soysal olayının birebir takipçisi olacağını söyledi.

    Bakan Şahin, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ile Türkiye İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu Başkanı Arzu Özyol'u kabul etti.

Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından Bakan Şahin, Güllü ve Özyol birlikte gazetecilere açıklama yaptı. Bakan Şahin açıklamasında Hatay'ın Dörtyol ilçesinde töre cinayeti sonucu öldürülen 19 yaşındaki Ceylan Soysal olayının birebir takipçisi olacağını belirterek, “Bu sorunların çözümü için bu sorunları yaşayanlarla, damdan düşenlerle bir arada olmayı çok önemsiyoruz. Ankara'da, masa başında oturup Ceylan'ların azalmasını bekleyemeyiz.” dedi.

Türkiye'ye gelen Suriyelilerin geçici barınmaları için oluşturulan çadırkentleri 28 Temmuz Perşembe günü ziyaret edeceğini belirten Şahin, bu ziyareti sırasında aynı gün, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde töre cinayeti sonucu 19 yaşındaki Ceylan Soysal'ın öldürülmesi olayıyla da ilgileneceğini söyledi. Bakan Şahin, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

    “Ceylan'ın başına gelenler bizim için çok üzücü bir yaradır. Töre ve Namus Cinayetleri Araştırma Komisyonu Başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak bunun birebir takipçisi olacağım. Hem gidip Ceylan'ın annesiyle görüşeceğiz, hem de o gün çok hızlı şekilde devlet korumasına aldığımız 14 yaşındaki Ceylan'ın kardeşiyle de birebir konuşacağız. Onun yaşadığı zorluğu çözebilmek için sosyal devlet olarak, bir Bakan abla olarak yanında olacağım ve yaşantısıyla ilgili bütün sürecin takipçisi olacağım. Bu sorunların çözümü için bu sorunları yaşayanlarla, damdan düşenlerle bir arada olmayı çok önemsiyoruz. Ankara'da masa başında oturup Ceylan'ların azalmasını bekleyemeyiz. Birebir saha mücadelesi yapacağız.”

    Kendisine sunulan Şanlıurfa'daki intiharlarla ilgili raporun da çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, “Şanlıurfa'ya gider bunun da takipçisi oluruz” dedi.

CHP'nin kadını şiddetten korumak için kanun teklifi verdiğinin hatırlatılması üzerine Şahin, “Kadın meselesi partiler üstü bir meseledir. Yapılacak her türlü katkıya, işbirliğine hazırız. Ben CHP ve MHP'li kadın milletvekillerini aradım. Bu süreçte bir araya da geleceğiz. Onların da katkılarını alarak, yeni dönemde Parlamento'da bu tür ortak sorunları, partiler üstü bakış açısıyla çözecek yuvarlak masa toplantılarında bir araya geleceğiz." görüşünü dile getirdi.

Ceylan’ın suçu ne!!!



Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Fatma Şahin ile birlikte uzun yıllar çalıştıklarını belirterek, Şahin'in kadın konusuna olan duyarlılığı nedeniyle Bakan olmasından mutluluk duyduklarını söyledi. Şanlıurfa'daki kadın intiharlarıyla ilgili hazırladıkları raporu Şahin'e sunduklarını belirten Güllü, Şanlıurfa'da son 6 ay içinde 49 kadının tarım ilaçlarıyla intihar etmesine ilişkin nedenleri ve adli bilgileri içeren raporu daha sonra kamuoyuna açıklayacaklarını kaydetti.

Güllü, “Şu son dönemde kadına yönelik artan şiddet olaylarıyla ilgili acil eylem planlarının harekete geçirilmesi noktasındaki çalışılmasını ve Meclis'ten ilk çıkan yasanın kadına karşı şiddet yasası olmasını diliyoruz.” dedi.

Türkiye İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu Başkanı Arzu Özyol da yaptıkları çalışmalarla ilgili Bakan Şahin'e bilgi verdiklerini ve kadına yönelik şiddet yasasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını anlattı. Bundan sonraki çalışmalarında Şahin'e ellerinden gelen desteği vereceklerini belirten Özyol, gelecek dönemde sivil toplum-devlet dayanışmasının güzel sonuçlar doğurmasını umduklarını dile getirdi.