Görüşmelerde, Irak'ta hükümet kurma çalışmalarında gelinen son nokta değerlendirilecek, 11 Kasım'da Irak Parlamentosunun açılmasından önce ilgili tüm taraflarla yüzyüze görüşmeler yapılacak. 
Davutoğlu, Irak'taki temaslarının ardından, sırasıyla Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İtalya ve Strasbourg'a gidecek. 
BAE'de ikili temaslarda bulunacak olan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İtalya'da Türk-İtalyan Forumu toplantısına, Strasbourg'da da Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin dönem başkanlığının devir teslimi törenlerine katılacak. 
Ziyaret öncesi konuştu 
Davutoğlu, Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği'nin düzenlediği Cumhuriyet Balosu öncesinde, basın mensuplarının soruları üzerine, Irak ziyeretini değerlendirdi. 
Bakan Davutoğlu, son haftalarda Irak'ta 7 aydır hükümet kurulamadığını hatırlatarak, Türkiye'nin bu krizin aşılması için çalışmalarını artırdığını ve son birkaç gündür gerek telefon trafiğiyle gerekse yüz yüze görüşmelerle katkılarını hızlandırdığını belirtti. 
Bakan Davutoğlu, "Görüşmelerde belli bir aşamaya gelindi. Biz bu aşamayı nihai ve mutlubir sonuçla neticelendirmek istiyoruz. Bütün Iraklıların temsil edildiği, seçimden sonra ortaya çıkan tabloyu yansıtan, kuşatıcı bir hükümet oluşumu için Türkiye elinden gelen yapmaktadır. Bizim bütün Iraklı kardeşlerimizle yakındiyaloğumuz var. Diğer ülkeler de ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar tabii. Bu çerçevede inşallah yarın olumlu bir netice alacağız diye umuyorum" dedi.