CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin önceki Genel Sekreteri Önder Sav'a teşekkür mektubu gönderdi. Bu arada Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenecek programa katılmak için İstanbul'a gelen Kılıçdaroğlu'nu karşılamak için binlerce partili Atatürk Havalimanı'na akın etti. Ellerinde Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafları bulunan partililer, destek pankartları açtı.

Bir şeyin daha altını özenle çizmek istiyorum. Ayrılmayacağız, beraber olacağız. Halkı kucaklayacağız. Geçmişteki kavgaları bir tarafa bırakıyoruz. CHP’nin kapısı bütün halka açık olacaktır."

"ONU İNDİRECEĞİM O KOLTUKTAN MERAKLANMASIN"

 

Kılıçdaroğlu, Bahçeşehir Üniversitesi'ne girişte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın ''Muhalefet referandumdan sonra partisinin içine kapandı" şeklindeki eleştirilerinin hatırlatılmasına üzerine Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan havalimanına gelip görseydi, içine mi kapandı dışırıya mı açıldı görürdü" dedi.

 

"Başbakan mutluysa mesele yok" diyen Kılıçdaroğlu, "Onu indireceğim o koltuktan meraklanmasın" diye konuştu

 

Kılıçdaroğlu'ndan önce soruları yanıtlayan CHP yeni Genel Sekreteri Süheyl Batum, "Başbakan'ın bizim partimiz hakkında ne düşündüğü beni çok fazla ilgilendirmiyor" dedi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, muhtar, müftü, vaiz ve imamların yanı sıra meslek, işçi, işveren kuruluşları ve sendikalarla konfederasyonların başkanlarına da bayram tebriği için mektup gönderdiği bildirildi.

CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mektupları gönderdiği belirtildi.

Açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun muhtarlara gönderdiği mektuplardan sonra, müftü, vaiz ve imamlarla sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, işçi, işveren kuruluşları ve sendikalarla konfederasyonların başkanlarına da kutlama mektupları gönderdiği ifade edildi.

Kılıçdaroğlu'nun, müftü, vaiz ve imamlara gönderdiği mektubunda, “Mübarek Kurban Bayramınızı en içten duygularımla tebrik ederim. Bu vesileyle, ülkemizin huzuruna, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarımızın pekişmesine, manevi değerlerimizin yükselmesine önemli katkılar sağlayan onurlu ve kutsal görevinizde başarılar diler, ailenize, komşularınıza ve hemşehrilerinize selamlarımı, saygılarımı ve sevgilerimi sunarım” ifadesini kullandığı kaydedildi.