KRAL Gustaf, evlilikte ihanet oranının en yüksek olduğu ülke İsveç’te Kraliçe Silvia ile 34 yıllık bir evlilik yaşamıyla örnek gösteriliyordu. Zarif, mütevazı yapısıyla 21’inci yüzyılın “mükemmel monarşi”si olarak nitelendiriliyordu. 

Ancak “Gönülsüz Kral” adlı bir kitap 64 yaşındaki Gustaf’ın imajını yerle bir etti. İlk baskısı 20 bin satarak tükenen kitaba göre Kral, Nijeryalı-İsveçli melezi Camilla Henemark adlı şarkıcı ve modele tutuldu. Liseli aşıklar gibi davranan Gustaf’ın ilişkisinden Kraliçe’nin de haberi vardı. Baskıdan bunalan Gustaf bir keresinde sevgilisiyle uzak bir adaya kaçmayı planlamış. Üstelik burada sadece hindistanceviziyle yaşamayı bile göze almış.

Kitaba göre Kral bir zamanlar, striptizcilerin de katıldığı vahşi seks partilerinde de servet harcıyordu. Hatta Mille Markoviç adlı bir mafya babası polis baskınlarından kurtulmak için kralı bu partilerde ağırlıyordu. Kızlar, striptiz yapıp, kralın kucağına oturuyordu. Kral’ı a takip eden İsveç gizli servisi Sapo elemanları, onun müstehcen resimlerini yattığı kadınların elinden zorla alıyordu.

Geyik avı arasında basın toplantısı

Kral Gustaf kitapla ilgili sorulara, “Kitabı okumadım. Ailem ve Kraliçe ile konuştuk ve yaşamımızda yepyeni bir sayfa çevirdik. Bunlar çok uzun zaman önce olmuş şeyler” cevabını verdi.

Kral Gustaf’ın arası oğlu Prens Carl Philip ile bir porno  yıldızı yüzünden açılmıştı. Prens, nişanlısını bırakıp Sofia Hellqvist isimli çıplak modelle aşk yaşamaya başlamıştı. Veliaht olan Prenses Victoria ise köy kökenli bir jimnastik hocası olan Daniel Westling ile evlenmişti. Victoria’nın evliliği de tartışma konusu olmuştu.