Galericiler internet satışlarından şikayetçi  
Bursa Oto Galericiler Odası internet üzerinden yapılan otomobil satışının kendilerini iş yapamaz duruma getirmesinden yakındı. Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak ile birlikte basın toplantısı düzenleyen OTO KOOP Başkanı Hakan Yakın, şehir içinde ikinci el oto alım-satımı yapan işyerleri ve sıfır otomobil bayilerinin 2. el alım satım yapmasından yakındı.

İkinci el oto alım satımının vergiye tabi olmadan internet üzerinden veya araba pazarlarında ticaret haline getirildiğinin altını çizen Yakın, bu konuda hazırladıkları denetim projesinin defterdarlık ve belediyeler tarafından dikkate alınmasını istedi.

Bu şekilde haksız rekabet ortamı oluşturanların tespit edilerek gereken cezanın verilmesini isteyen Başkan Yakın şunları söyledi: "Bunun yanında tespit ettiğimiz diğer bir sorun ise Nilüfer ilçesindeki Çalı Açık Oto Pazarı. Bu oto pazarı haksız rekabet oluşturduğu gibi, Bursa için de tam bir sorundur. Öyle ki Çalı Oto Pazarı, tarımsal niteliği korunacak 1/500 ölçekli nazım imar planında tarım arazisi olarak geçmekte. Büyükşehir Belediyesi kentin doğusundaki tarım arazilerini korurken, şehrin batısındaki yaklaşık 40 dönümlük bir tarım arazisinin tahrip edilmesine nasıl göz yumuyor."

Bu konuda belediyeler başta olmak üzere ilgili yerlere şikayette bulunmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarından yakınan Başkan Yakın, "Buradaki amaç 2. el oto alım satımlarına çeki düzen verip, alım satımları da bu işin ehli olan esnafımızın yapmasını sağlamak." diye konuştu.

OTO KOOP Başkanı Hakan Yakın, araba alacak vatandaşlara şu tavsiyelerde bulundu: "Otokooplardan yaptığınız alışverişleri oda üyelerimizden yapın. Üye olmayanları ise şikayet edin. Satışlarını almadan ekspertizini yaptırmadan aldıkları aracın bedellerini ödemeyin. Alışveriş yaparken oda ve site yönetiminden referans alın. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde kesinlikle kaparo göndermeyin."

BESOB Başkanı Arif Tak ise genelde esnaf kesiminde aynı tür sıkıntıların yaşandığını belirterek, şöyle konuştu: "Burada bir ikilem yaşandığı görülüyor. Yani kayıtlı olan kişi kayıt altında, kayıtlı olmayanlar ise istedikleri yerde bu işi yapmaya çalışıyor. Ayrıca kayıtlı olmadan insanları kandırma ve paralarını alma gibi bir teşebbüs var. Bizler bu konuda çok dikkatliyiz, ama yinede sıkıntılar var. Belediyelerde bu konuda sıkıntılı, ama ne olursa olsun bu konularda her şey kayıt altına alınmalıdır." dedi.