Giresun'da facia geliyorum dedi! Akşam saatlerinde başlayan yağış, sel baskınlarına neden oldu. Sel suları şölenden dönen 50 araçlık araç konvoyunu Karabulduk yolunda esir aldı.

Yaklaşık 5 saattir, sel sularında kalan araçlara akşam saatlerinde ulaşılırken, sel sularına kapılan bir kişi ise kurtarıldı.

Giresun'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşım bir saati aşkın durdu. Yağış nedeniyle 2 ahşap ev çöktü.

GAZETECİLER KURTARILDI

 Giresunlular Derneği'nin düzenlediği şölenden dönen yaklaşık 50 araçlık konvoy, Giresun'a 15 kilometre kala Karabulduk'ta mahsur kaldı. Gazetecileri taşıyan otobüs, sel sularının tam ortasında kalırken, ekipler mahsur kalan araçlara akşam saatlerinde ulaştı.

ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde etkili olan ve halen devam eden sağanağın yaşamı olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Aksu, yağış dolayısıyla Karadeniz Sahil Yolu Giresun şehir içi geçişinde trafiğin tıkanmasından dolayı Belediye ve Karayolları ekiplerinin yolda su taliye çalışması yaptığını, trafik ekiplerinin ise güvenlik yönünden trafiğin akışına izin vermediğini belirtti.

Ekiplerin tüm güçleriyle çalıştığını ifade eden Aksu, ''Giresun merkeze bağlı Duroğlu beldesi yolunda bazı araçlar aşırı sudan dolayı mahsur kaldığını öğrendik. Karayolları ekipleri çalışıyor. Ayrıca Aydınlar Mahallesi Kargın Deresi mevkisindeki iki ahşap ev yağmur sularının oluşturduğu sel sonucu çöktü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Bu bizim için teselli verici bir olay. Yağış halen devam ediyor. Zaman zaman da şiddetini artırıyor. Vatandaşların olumsuzluk yaşamaması için gereken çalışma yapılıyor'' dedi.

Bu arada yağış nedeniyle bazı bölgelerde enerji kesintisi yaşandığı kaydedildi.


Gazeteciler çöken yol yüzünden Karabulduk’ta mahsur kaldı!