Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle oluşturulan Genç Girişimciler Meclisi ilk toplantısını ATO'nun yeni tamamlanan kongre merkezinde yaptı.

ATO Başkanı Aygün, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 11 üniversiteden gelen ve meclisi oluşturan girişimci gençlerle tecrübelerini paylaştı. Girişimci gençlere yalan söylememelerini ve asla yemin etmemelerini tavsiye eden Aygün, ''Doğru söylediğiniz için maddi zarara girerseniz, bu zararı karşılamaya hazırız'' dedi.

Aygün, iş hayatına küçük yaşta başladığını seyyar olarak su ve salatalık sattığını anlatırken gençlere yaptıkları işten tenis oynar, piyano çalar gibi zevk almaya çalışmaları öğüdünde bulundu.

Genç girişimcilerin arkalarında olduklarını ifade eden Aygün, iş hayatına giren genç girişimcileri taşıyabilecekleri yere kadar sırtlarında taşımaya hazır olduklarını söyledi.

TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Üner Karabıyık ise 11 üniversiteden girişimci gençleri kurulan mecliste buluşturduklarını, girişimcilik bilincinin artırılması, girişimciliğin desteklenmesi ve girişimci gençlerin birlik içinde hareket etmesi için çalıştıklarını söyledi.

Girişimcilik için sadece inancın ve kendine güvenin yetmediğinin altını çizen Karabıyık, TOBB'un ön ayak olduğu Genç Girişimciler Meclisi gibi nitelikli işbirliklerine ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.

TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz'un da katıldığı Genç Girişimciler Meclisinin ilk toplantısı, açış konuşmalarının ardından devam etti.