Eskişehir'de Mustafa Altuntaç isimli kişi, alkol zehirlenmesi sonucu önce gözlerini, ardından hayatını kaybetti.
    Evli ve bir çocuk babası Mustafa Altuntaç (44), Tepebaşı ilçesi Hayriye Mahallesi Ulutaş Sokak'taki evinde mide bulantısı, kusma ve baygınlık nedeniyle sabah saatlerinde Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan ilk müdahalede gözlerinin kör olduğu belirlenen Altuntaç, akabinde kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
    Sürekli alkol içtiği öğrenilen Altuntaç’ın, 2 gündür bulantı, kusma, baş ağrısı şikayetleri olmasına rağmen, ailesinin ısrarına rağmen hastaneye gitmediği belirtildi. Yaşananlar üzerine Altuntaç'ın cesedine yapılan otopside, canlı organizmalar için zehir özelliği taşıyan ve 25 gramı bile körlüğe neden olan metil (metanol) alkol içmesi sonucu hayatını kaybettiği tespit edildi. Söz konusu metil alkolün sanayi sektöründe kullanıldığı ve içilmesinin körlük ve ölüme neden olduğu kaydedildi.
    Altuntaç'ın, alkol zehirlenmesi sonucu öldüğünün belirlenmesi üzerine geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Polis, Altuntaç'ın söz konusu alkolü içtiği veya aldığı yeri tespit etmek için çalışma başlattı.