İşte Baykal'ın açıklamaları;

CHP'liler sorumluluklarının bilincindedir. Aile içinde sorunlar olabilir. Kaygı verici bir durum yok. Genel Başkan'la ilgili bir sorun yoktur. Bu tartışmalar CHP içinde çözülür. Kurallar ve demokrasi işler. Hiç kimse kuşku duymasın. Bu sorunların çözüm yeri de aile meclisdir. CHP bir ailedir. Her şey parti içinde çözülür.

CHP seçime giderken bir Genel Başkan arayışı içinde olmalı mıdır sorunu yok. Şu anki Genel Başkan partiyi seçime götürecektir. Kurullarda değişiklik olabilir...

Siyasette küslük, kırgınlık olmaz. Ben en gergin anlarda bile en tartışma içinde olduğum arkadaşlarıma dahi gönlümde bir kin beslemedim. Olumsuz şeyler söylemedim. Herkes de bu anlayışı benimsemeli. Diğer arkadaşlar da bu sorumlulukla hareket etmeli. Kimseyle kavgam yok. Hepimiz CHP için mücadele ediyoruz. CHP Türkiye'nin en temel kurumudur. Onu gözümüz gibi korumalıyız.

KİMSENİN KİMSEYİ TASFİYE ETME HAKKI YOKTUR

Bu sorunlar aşılır. CHP bu tartışmalardan dimdik çıkacaktır... Sorunlar tüzük içinde hukuk içinde yetkili kurulların kararı ile çözülür. Hepimiz üstümüze düşeni yaparız. Kimsenin kimseyi tasfiye etmeye, dışlamaya hakkı yoktur. Böyle bir anlayış söz konusu olamaz, olmamalıdır.

CHP’NİN SEÇİLMİŞ GENEL BAŞKANI VAR

Bugün CHP’nin seçilmiş bir genel başkanı var. Önümüzde bir seçim var bu süre içinde partiyi yönetme sorumluluğunu üstlenmiştir. Hepimize düşen görev ona bu çabasında yardımcı olmaktır. Üzerimize düşeni yapmaktır. Bunu yapıyoruz. O nedenle sorun şu anda CHP seçime giderken, bir genel başkan arayışı içinde olmalı mıdır sorunu değildir. Bu sorun çözülmüştür. Genel başkan vardır ve partiyi seçime götürecektir.

Tartışma organlarla ilgilidir. MYK’yla ilgilidir, PM’nin belirlenmesiyle ilgilidir. Önümüzdeki dönemlerde parti bunlara bir çözüm getirecektir. Belki en yetkili organın toplanması ve kararlar alması gerekebilir. Ama bu kararın PM çerçevesinde kalacağını düşünüyorum. Onun dışında bir aşamaya gerek olduğu kanısında değilim.