Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, onur ve şerefle yürütülen mücadelesinde bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Kıbrıs Türk halkının yanında olmaya ve destek vermeye devam edeceğini vurguladı.

Orgeneral Koşaner, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na  20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla tebrik iletisi gönderdi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner mesajında, Kıbrıs Türk halkının, güvenlik, barış ve huzur içinde onurlu yaşamak ve esarete boyun eğmemek için sayısız şehitler vererek direndiğini ve kahramanca mücadele ettiğini belirtti.

Kıbrıs Türk halkının, içinden geçtiği zorlu dönemi geçmişte olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde başarıyla aşacağına inancının tam olduğunu ifade eden Işık Koşaner, “Türk Silahlı Kuvvetleri, onur ve şerefle yürütülen mücadelesinde bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Kıbrıs Türk halkının yanında olmaya ve destek vermeye devam edecektir. Kıbrıs sorununun BM şemsiyesi altında ve yerleşik BM parametreleri çerçevesinde adil ve kalıcı bir çözüme kavuşturulması yönündeki inancımız tamdır” dedi.

Koşaner, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun şahsında Kıbrıs Türk halkını kutlayarak, mutlu, huzurlu ve güven dolu bir gelecek diledi; şehitleri saygıyla andı ve kahraman gazilere de şükranlarını sundu.