Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, İstinye'deki merkezinde Türk futbol tarihinin en kritik toplantılarından birini gerçekleştirdi.

Toplantı sonrasında basın mensuplarının karşısında geçen TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar açıklamalarda bulundu.

İŞTE AYDINLAR'IN AÇIKLAMALARI;

"Bugün yaptığımız yönetim kurulu toplantısında şike soruşturmasıyla ilgili aldığımız kararları açıklıyorum;

31 Temmuz'da Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak Süper Kupa maçı ertelendi. Kupa maçının hangi tarihte oynanacağına daha sonra karar verilecek.Savcılıktan iddialarla ilgili belgeler yarından itibaren elimize gelmeye başlayacaktır. Bu yüzden Bank Asya 1. Lig'in ve Süper Lig'in ertelenip ertelenmeyeceği ile ilgili karar daha sonra verilecek."

"Biz yanlış bir karar vermek istemiyoruz. Yarından itibaren belgeler elimize geçtikçe bu konuyla ilgili kararları verebiliriz. Bizim elimize ne kadar belge geçecek bilmiyoruz. Belgeler elimize geçtikten sonra kararımızı vereceğiz. Eğer erteleme olursa ne kadar erteleme olacağını daha sonra karar vereceğiz. "

"UEFA, dün yapılan görüşmede takvimde değişiklik yapılmayacağını bize bildirmiştir. Şu an için daha önceden UEFA'ya bildirilen takımlar Avrupa kupalarına gidecek. Planda bir değişiklik yok."

"Biz kendi içimizde bir çalışma düzeni ayarladık. Bu düzen içinde kararlar alacağız. Henüz belgeler elimize gelmiş değil. Küme düşürme olacak mı ya da erteleme olacak mı henüz belli değil. Varsayımlar üzerine konuşmayalım."