Adana’da Mustafa Güney ve Gökhan Yıldırım, Zonguldak-Ereğli’de Noyan Aydın, Ankara-Çubuk’ta Aykut Delimehmetoğlu, Gaziantep-Nizip’te Mehmet Kaz, Samsun-Alaçam’da Necmettin Torun, Giresun-Dereli’de Emrah Eker ve Tekirdağ-Şarköy’de Gökhan Kaplan düzenlenen törenlerin ardından toprağa veriliyor.

PROTOKOL ANKARA'DA

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu için Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Merkez Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Türkiye şehitlerine ağladı(FOTO GALERİ)

Çubuk Merkez Camisi'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Delimehmetoğlu'nun annesi Gülnur, babası Beytullah, kız kardeşleri Aygül ve Sude Delimehmetoğlu, yakınları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, milletvekilleri, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, yerel yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Delimehmetoğlu'nun Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda Merkez Camisi'ne getirildi. Delimehmetoğlu'nun ailesi, kendileri için ayrılan bölümde cenaze namazına gelenlerin taziyelerini kabul etti. Cenaze namazı öncesinde ve sırasında, Delimehmetoğlu'nun aile yakınlarının yanında bir kadın astsubay ile sağlık görevlileri hazır bulundu.

Namaz öncesinde cami imamı tarafından şehitlerin ruhuna Yasin suresi okundu, Türk Kızılayı tarafından lokum ve gül suyu dağıtıldı.

Ankara Müftüsü Hakkı Özer, yaptığı konuşmada, dünyanın insanlar için sınav sahası olduğunu, bu imtihanda başarılı olabilmek için en büyük nimetin sabır olduğunu belirtti. Bir şehidin 70 yakınına şefaat edeceğini ifade eden Özer, Türk milletinin şehit oğlu şehit bir millet olduğunu, asker olarak doğduğunu ve canını Allah rızası için verebildiğini söyledi. Özer, ''Bu millet birliği ve beraberliği benimsedi ve inşallah ilelebet birlik ve beraberlik içinde yaşayacak'' dedi.

Şehitlerin ebediyete intikalinde peygamber tarafından karşılanacağını ve cennete götürüleceğini anlatan Özer, ''Cennet öyle bir yerdir ki bir girenin bir daha çıkma arzusu olmaz. Ama şehitler tekrar şehit olmak için dünyaya geri dönmek ister'' diye konuştu.

Namaza katılanlar arasında yer alan ve oğlu Hayati Bilgin'in askerdeyken 1995 yılında şehit olduğunu belirten Osman Bilgin, Delimehmetoğlu'nun naaşının bulunduğu tabuta sarılarak, ağladı.

Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kamil Yılmaz, namazdan önce yaptığı konuşmada, ''Bu vatan, millet için şehit olmak çok şerefli bir iş. Çok sıkıntılı günler yaşıyoruz. Aziz milletimiz, aziz şehitlerimiz bu zorlukların üstesinden gelebilecek güce sahip. Milletimiz yüreğinde vatan, millet, Allah ve Peygamber sevgisi taşımaktadır. Aziz şehidimizin ailesi bilsin ki bu şehidimiz, Allah'ın sonsuz rahmetine kavuştu'' dedi.

Delimehmeoğlu'nun ailesine başsağlığı dileyen Yılmaz, şehit için namaza katılanlardan helallik istedi. Yılmaz, şehidi uğurlarken başkalarına fırsat verecek davranışlardan uzak durulmasını ve dua ile yürünmesini istedi.

ANNE VE BABA ASKER SELAMI VERDİ

Namazın ardından şehit Delimehmetoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Tabutun daha sonra nakledildiği cenaze aracının önlerinden geçişi sırasında Delimehmetoğlu'nun annesi Gülnur ve babası Beytullah asker selamı verdi. Gülnur ve Beytullah Delimehmetoğlu, asker selamının ardından oğulları Aykut Delimehmetoğlu'nu el sallayarak, son yolculuğuna uğurladı.

Şehit Delimehmetoğlu'nun cenazesi, defnedilmek üzere Oyumiğde Köyü'ne götürüldü.

Top arabasının geçişi sırasında namaza katılan vatandaşlar, tekbir getirerek terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Cenaze dolayısıyla Çubuk'taki ev ve iş yerlerine de Türk bayrakları asıldı.