Milano kulübüyle ilgili haberler yayınlayan Canale Inter internet sitesinin haberinde, Türkiye'de devam eden şike soruşturması kapsamında zor günler geçiren Fenerbahçe'nin durumunun yakından takip edildiği iddia edildi.

'Inter almaya hazır' başlığıyla verilen haberde, sarı-lacivertlilerin küme düşürülmesinin kesinleşmesi durumunda bu 2 oyuncunun kadroya katılması için girişimlere başlanacağı ifade edildi. Milano temsilcisinin takibindeki 2 ismin de kendi milli takımlarında sürekli yer alan, büyük uluslararası tecrübelere sahip oyuncular ve Inter'de oynayacak kapasiteye sahip olduklarına dikkat çekildi. Andre Santos'un çok iyi bir sol bek olduğu ve bu bölgede takımın ihtiyacını karşılayacağı belirtilirken, oyuncuyla başka büyük kulüplerin de ilgilendiği için büyük bir rekabet yaşanacağı kaydedildi.

Lugano ise Inter'in yaşlı savunmasına alternatif olarak gösterildi. Uruguaylı futbolcunun Lucio ve Samuel gibi 33 yaşındaki isimlerin yerine taze kan olacağı ifade edildi. Andre Santos ve Diego Lugano için daha önce de çeşitli İtalyan takımları girişimlerde bulunmuştu.

Öte yandan İtalya'daki 2005-2006 sezonundaki şike soruşturmalarının ardından Juventus'tan alınıp İnter'e verilen şampiyonluğun Inter'de kalacağı bildirildi. Konuyu nihai olarak 18 Temmuz'da karara bağlayacak olan federasyonun hukuk kurulunun, şampiyonluğu Inter'de bırakması bekleniyor.

Menezes'in gözdesi

Brezilya ile Copa Amerika'da mücadele eden Fenerbahçeli Andre Santos'a hocası Mano Menezes'ten övgü geldi. Brezilya Teknik Direktörü, "Santos takımdaki en önemli görevlerden birisini üstleniyor ve iyi bir performans ortaya koyuyor. Ben takımın başına geldiğimden beri asist yükünü çeken oyuncuların başında geliyor. Savunmada olmasına rağmen hücumda da sürekli kendisini hissettiriyor" dedi.