Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, önceki gün geldiği İzmir’deki ziyaretleri yarım bırakarak “Haince pusuya düşürülerek şehit olan askerlerimize çok üzüldük, bu akşamki bütün programlarımı iptal ediyorum. Ankara ya dönüyorum.” dedi.

Turizm ve Kültür Bakanı Günay, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ı makamında ziyaret etti. Günay, hain saldırıyı lanetleyerek ziyaretleri iptal ettiğini açıkladı. Günay, haince pusuya düşürülerek şehit olan 13 asker için çok üzüldüğünü, bu akşamki bütün programlarını iptal ettiğini söyledi. Aynı gün düşen T-37 askeri uçağının pilotlarının, ölümleri pahasına uçağı meskun mahalden uzağa götürdüklerini belirten Günay, ”Pilotlarımızın böyle davranması ile büyük bir facianın önlendiğini öğrendim. Bütün şehidlerimizin ailelerine baş sağlığı diliyorum. Bu acılı günde hepimizin Berat kandilini tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Günay, Silvan'daki hain saldırıyı nefretle, hiddetle lanetlediklerini belirterek, “Bıçak kemiğe dayandı, sabrı zorlayan noktalara geldik. Ama tabii devletin öfkelenme hakkı yoktur, devletin sükunetle olayları tahkik etme ve önlem alma görevi vardır. O görevimizin, ödevimizin bilincinde bu olayların yaşanmaması için her türlü tedbiri almaya çalışacağız. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” diye konuştu.

Zeugma Müzesi'nin açılışının gecikmesine ilişkin bir soru üzerine Bakan Günay, ''Zeugma Müzesi'nde bazı küçük tadilatlar vardı, onlar da tamamlanıyor. En mükemmeli olması konusunda bazı küçük düzenlemeleri öngörmüştük, onlar da tamamlanıyor. Sanıyorum pazar ya da pazartesiden itibaren bütün dünyanın izlemesine açık olacak. Ama resmi açılışı sayın Başbakan yapacak daha sonra.'' diye konuştu.


Günay, valilikten ayrılırken, iki çocuk annesi Aynur Doğan'ın (40) eşine ve kendisine bağlanan özürlü maaşıyla geçinemediğini belirterek yardım istemesi üzerine, yardımda bulunulması talimatı verdi.