Diyarbakır Silvan’da dün şehit düşen 13 askerden biri olan Samsunlu Necmettin Torun’un (22) evine ateş düştü. Baba Şükrü Torun teröre lanet okurken, anne Satı Torun 'vatan sağ olsun' diyerek, ağıtları yürek dağladı.

Samsun’un Alaçam ilçesi Yoğunpelit Köyü nüfusuna kayıtlı olan Jandarma er Necmettin Torun’un şehit olduğu haberi, Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü başkanlığında oluşturan bir heyet tarafından gece saat 03.00’de ailesine bildirildi. Baba Şükrü Torun (44) metanetini korurken, anne Satı Torun’un feryatları yürek dağladı.
Oğlu ile bir gün önce telefonda görüşen baba Şükrü Torun, “Bir karakola saldırı olduğundan bahsedip, kendisinin iyi olduğunu söylemişti.” dedi.

KÖYÜN TEK ÜNİVERSİTELİSİ

Çiftçilikle uğraşan baba Torun, kısıtlı imkanlara rağmen çocuklarını okutmayı ihmal etmemiş. Yoğunpelit Köyü'nün tek üniversitelisi olan şehit Necmettin Torun’un diğer erkek kardeşi de Anadolu Lisesi’nde okuyor. Oğluna para göndereceği yerde, aldığı 175 TL er maaşını kendilerine gönderdiğini aktaran baba Torun, konuşurken göz yaşlarına hakim olamadı.

Oğlunun Rize Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümü mezunu olduğunu belirten baba Torun, “Okulu bitirdikten sonra askere gitti. 5 çocuk babasıyım. Bir erkek oğlum daha var. İçim yanıyor, Allah başkalarına da bu acıyı vermesin. Lanet olsun bu teröre, evlisi var bekarı var. Ne istiyorlar körpecik yavrularımızdan. Biz yandık başka aileler de yanmasın.” diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Tansiyon hastası Anne Satı Torun’un feryatları ise yürek dağladı. Oğlunun şehit olduğu haberini gece öğrendiğini belirten anne Torun, “Gece kapı çaldığında bir yerde bir olay oldu diye düşündüm. Oğlumun ölüm haberi hiç aklıma bile gelmedi. Babası 1 gün önce telefonda görüşmüş, ben ilçedeydim. Yakın zamanda görüşmemiştim. Keşke ben de görüşebilseydim, sesini duysaydım. Vatan sağolsun. Daha ne diyeyim.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi kırsalında dün bölücü terör örgütlerinin saldırısı ile şehit düşen J.Komd.Çvş. Necmettin Torun'un cenazesi Samsun'a getirildi.

Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait askeri uçakla Şehit Torun'un naaşı Samsun Çarşamba Havaalanı'na getirildi. Şehit Torun'un naaşı burada Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Albay Sadi Murat, şahidin annesi Satı, babası Şükrü ve yakınları karşıladı.
Anne Satı Torun, oğlunun Ayyıldızlı tabutunu görünce sinir krizleri geçirirken, rütbeli kadın askerler tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Baba Şükrü Torun’u ise Samsun Valisi Hüseyin Aksoy koluna girerek teskin etti.

Şehit Necmettin Torun'un cenazesi, daha sonra cenaze aracına bindirilerek Alaçam Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Şehit Torun, Alaçam ilçe merkezinde yarın yapılacak törenin ardından Yoğunpelit Köyü'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile merazlığında toprağa verilecek.