"Terörün yandaşlarını cesaretlendiren bu ve benzeri eylemleri yapanlar ister siyasetçi olsun isterse destek sağlamayı görev edinen kişiler olsun hepsinin suç işleğini bilmeleri lazım"

"Olayları büyüterek hatta protesto eylemlerini güçlendirmek amacıyla ve milletvekillerini parlamentoya girip yemin etmelerini engelleme amacını da içinde taşıyan bu eylemlere karşı bütün milletvekilleri en kısa zamanda parlamentoya dönmeli ve 'biz Türkiye'nin bütünlüğünden yanayız"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, D8 Gelişen Ülkeler Dışişleri Bakanları Konseyi 14. Toplantısı’ için gitttiği Nijerya’dan İstanbul’a döndü. Arınç, Atatürk Havalimanı VİP Salonu’nda yaptığı açıklamada Diyarbakır’da şehit düşen 13 askerimiz için üzüntüsünü ifade ederken, "Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar en güzel mertebeye eriştiler.

Annelerine,babalarına,yakınlarına sabırlar diliyorum.Tüm milletimizin başı sağolsun" dedi. Arınç,Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada terörle mücadelenin azimle devam edeceğini ve şehitlerin kanının yerde kalmayacağını bildirdi.

“BİZ DE ÜZÜLDÜK SÖZLERİNİN KAMUOYUNU TATMİN ETMEDİĞİNİ BİLMELİLER"

BDP’yi sert bir şekilde eleştiren Arınç, ifade özgürlüklerinin kötü niyetli kullanıldığını söyleyerek, teröre destek olanlara karşı Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı. Arınç şöyle konuştu:

"Terörün yandaşlarını cesaretlendiren bu ve benzeri eylemleri yapanlar ister siyasetçi olsun isterse destek sağlamayı görev edinen kişiler olsun hepsinin suç işleğini bilmeleri lazım. Dolayısıyla cumhuriyet savcılarını buradan göreve çağırıyorum.İfade özgürlüğünü yerin altına gömen,üzerlerinde tepinen ve bu özgürlüğü istismar ederek kendi niyetlerini gerçekleştirmeye çalışanların yaptıkları eylemlerin suç teşkil edip etmediğini yargı mutlaka araştırmalıdır.Türkiye sahipsiz değildir.Türkiye bir hukuk devlettir.Hukuk devleti olmanın gereği de hukuka, yasalara karşı eylemlerin cezalarını bulmasıdır. Sadece yarım ağızla’Biz de üzüldük.’sözlerinin kamuoyunu tatmin etmediğini hepimiz bilmeliyiz.Bir taraftan da bu insanlarla iç içe geçmiş görüntüler vermenin Türkiye’e nelere mal olduğunu hepimiz maalesef acıyla görüyoruz"

BDPLİLERE DE ÇAĞRI

Arınç, bir gazetecinin Aysel Tuğluk’un demokratik özerklik ilan etmesi yönündeki haberlere ilişkin sorusu üzerine de eleştirilerde bulunurken konuşmasının devamında BDP’li bağımsız milletvekilerine de çağrıda bulundu. Arınç,en kısa zamanda bu milletvekillerinin meclise dönmeleri gerektiğini kaydederek şunları söyledi:

"Madem ki parlamentoya girenler var. O kürsü ve yasama faaliyetlerine katılmak çok daha önemlidir. Burdan bir çağrı yapıyorum hala and içmeyerek parlamentoyu protesto etme gösterilerinde bulunan otuzdan fazla bağımsız milletvekili arkadaşımıza milletvekili oldukları için, bende bir milletvekili olduğum için söylüyorum. En azından 13 askerimizin şehit edilmesinin ne anlama geldiğini düşünsünler.Olayları büyüterek hatta protesto eylemlerini güçlendirmek amacıyla ve milletvekillerini parlamentoya girip yemin etmelerini engelleme amacını da içinde taşıyan bu eylemlere karşı bütün milletvekilleri en kısa zamanda parlamentoya dönmeli ve ‘biz Türkiye’nin bütünlüğünden yanayız. Bütün sorunlar demokrasi içinde çözülecek, demokrasinin kalbi parlamentodur, biz buradayız’ demeleri lazımdır. Bunu derlerse bu arkadaşlarımızın da teröre karşı tavrını da parlamentoya olan saygılarını da görme imkanımız olabilir"