Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Stefan Füle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Füle, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından “Böylesine önemli bir demokratik kurum içerisinde yürütülen çalışmalara katılmak üzere yemin etmek ve bunu sağlamak üzere parlamentoya dönme kararını almak için gerekli düzenlemelerin CHP tarafından yapılmış olmasından da büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’deki makamında Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Stefan Füle ile görüştü. Yaklaşık 1 saat 50 dakika süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Füle bir açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, Füle ile oldukça verimli bir görüşme yaptıklarını ve Türkiye’deki son gelişmeleri değerlendirdiklerini belirtirken AB görüşmelerindeki aksaklıkların giderilmesi ve Hükümet’in bu konuda daha atak davranması gerektiğini aktardığını söyledi.

AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Füle de Türkiye’nin AB’ye katılımı sürecinde CHP’ye yürütülen diyaloga önem verdiklerini ifade ederek “Böylesine önemli bir demokratik kurum içerisinde yürütülen çalışmalara katılmak üzere yemin etmek ve bunu sağlamak üzere parlamentoya dönme kararını almak için gerekli düzenlemelerin CHP tarafından yapılmış olmasından da büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Türkiye’nin AB’ye katılım süreci içerisinde gerçekleşen reformların devamı ve sürekliliği açısından parlamentonun güvenilirliği ve etkinliğinin büyük önem taşıdığını dile getiren Füle, “Parlamentolar demokrasinin merkezi olarak mümkün olduğunca her kesimi dahil edici ve kapsayıcı bir çalışma biçimini sergilemelidir dedik. Ve bu amaçla bu kapsayıcı parlamento çalışmasının özellikle yeni anayasanın hazırlanması sırasında farklı yasalarda yapılacak olan değişikliklerde ya da sistemdeki mevcut eksikliklerin ya da bozuklukların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalarda büyük önem taşıyacağının altını çizdik” diye konuştu.


DEMOKRASİ İÇİN GÜÇLÜ MUHALEFET


Füle, Türk demokrasisi için güçlü ve katkı sağlayan bir muhalefetin bulunmasının önemli olduğunu da vurgulayarak “Hükümet’in ve muhalefetin AB gündemini bir işbirliği platformuna dönüştürmesinin ne kadar önemli olacağını vurguladık. Bunlarla beraber başka mevzuları da görüştük, Sayın Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşme çok verimli ve faydalı geçti” dedi.