TV8’de canlı yayına katılan Burhan Kuzu, yemin krizinin ardından imzalanan mutabakat metni ve CHP’li milletvekillerinin yemin etme kararını değerlendirdi. CHP’nin yemin etmeme kararının yanlış bir yol olduğuna vurgu yapan Kuzu, “Ne yazsak geleceklerdi, gelmeleri de gerekirdi. Doğru yaptılar. Hoşgeldiler, şeref verdiler” değerlendirmesinde bulundu. Mutabakat metninde CHP’nin dayanak olarak aldığı bir paragraf olduğunu belirten Kuzu, paragrafın yasa değişikliğini gösteren bir metin olmadığını sözlerine eklerken şunları söyledi:

“Orada da deniyor ki, kurallar kimin elindeyse yorumlarken özgürlüklerle yine yorumlanmalı. Bu yasa değişikliğini gösteren bir metin değil. Belki mahkemelere, yasamaya, yürütmeye bir çağrı olarak düşünebiliriz. Kişileri meclise nasıl taşırız diye düşünmek doğru değil. Genel anlamda ele almak gerekir.”

MUTABAKAT METNİ MEVLANA’NIN ÇAĞRISI GİBİ

Kuzu BDP’nin yemin etmeme kararına ilişkin de Başbakan Erdoğan’ın “siz kendinizi dışladınız” sözlerini anımsatarak “Diyarbakır’da ne işiniz var? Gelin toplantı yeri Ankara’dır. Diyarbakır’ı üs seçmiş gibi toplantı yapıyor. Bu kötü bir tablodur. Küçülmüş Türkiye’den fayda gelmez. Mutabakat metni Mevlana’nın çağrısı gibi. Ne olursan gel diyor. Gel burada çözelim beraber diyor” diye konuştu.