Bursa’nın Yıldırım İlçesi’nde, kendisini tarikat lideri olarak tanıtıp “Dergâh” adını verdiği eve gelenlere cennete gideceklerini vaat ederek cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Uğur K. (47) yakalandı. İhbar üzerine “Dergâh” denilen eve baskın yapan polis, sahte tarikat liderinin yanı sıra sağ kolu olduğu öne sürülen Mesut K. (42) ile şüpheliye iş arkadaşını, nişanlısını ve annesini götürdüğü öne sürülen Ahmet C. (28) de gözaltına alındı. 3 şüpheli “Nitelikli cinsel saldırı”, “Tekke ve Zaviyeler Kanunu’na muhalefet”, “Çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları depolamak”, “Fuhuşa aracılık etmek” suçlarından tutuklandı. Evde bulunan bazı kişiler, Uğur K. ile cennete girmelerine şahitlik edeceği iddiasıyla oral seks yaptıklarını ve cinsel ilişkiye girdiklerini söylediler.

Evli çiftler de gelmiş

19 kişinin ifadesini alan polis, bazı evli çiftlerin de eve gelip Uğur K. ile ayrı ayrı cinsel ilişkiye girdiklerini, yaşadıklarından dolayı ruh sağlıklarının bozulduğunu saptadı. Bu kişilerden bazıları şikâyetçi olurken, bazıları “Bize zorla hiçbir şey yapmadı” diyerek şikâyetçi olmadı. Soruşturma sürüyor.

İlişkiye girmezsem delirirler

Evde yapılan aramada çocuk ve hayvan pornosu CD’leri ele geçirilirken, 2003 yılından beri bu işi yaptığı anlaşılan Uğur K., “Sır odası” adını verdiği bölümde ziyaretine gelen kadın ve erkeklerle kendi istekleriyle ilişkiye girdiğini söyledi. Evli ve 2 çocuk babası Uğur K. şöyle dedi: “Kadın-erkek hiçbir müridimle zorla cinsel ilişkiye girmedim. Zikir esnasında cezbelenen (kendinden geçmek) kişi sır odama gelir. Ben hiçbir şey yapmam. Onlar kendileri gelip kucağıma oturur. Benim tarikat lideri olarak sır odasına gelen müridime cinsel ilişkiye giremeyeceğimi söyleme gibi bir lüksüm olamaz. Ben cezbelenen müridimle ilişkiye girmezsem, mürit zikir durumundan dolayı yanmaya başlar. Gücü kalmaz ve delirir.”