Sultangazi Belediyesi gençlerimizin geleceklerine yön vermesinde önemli rol oynuyor. Sultangazi Belediyesi Gençlik Meclis’i öğrencilerin kaderini belirleyecek olan SBS sınavı sonrası tercihlerini bildirmelerinde yol gösterici oluyor.

Gençlik Meclisi tarafından iki ayrı bölgede kurulan SBS çadırlarında öğrencilere ücretsiz rehberlik hizmeti veriliyor.

Sultangazi Belediyesi Gençlik Meclisi, ortaokul öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavı(SBS) sonrası tercihlerini yapabilmeleri için rehberlik hizmeti veriyor.

Şair Abay Konanbay Lisesi önü ile Sadık Çelik Parkı’nda kurulan çadırlarda ortaokul öğrencilerine, tercihlerini yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiği anlatılıyor. Uzman eğitmenler tarafından ücretsiz olarak verilen danışmanlık hizmetinin yanı sıra isteyen öğrencilerin tercihleri yapılarak ÖSYM’ye bildiriliyor.

Öğrencilerin doğru tercihler yapmasında dikkat etmeleri gereken hususları anlatan rehberlik öğretmenleri, “Öğrencilerimiz yoğun bir sınav maratonundan sonra tercih işlemlerini yapmaya başladılar. Burada ÖSYM’nin bir önceki yıl yaptığı yerleştirmelerde alınan taban puanları da dikkate alarak öğrencilerin istekleri doğrultusunda doğru tercihler yapmalarını sağlıyoruz” dedi.