Türkiye'nin mesleki ve teknik anlamdaki eleman açığına dikkat çekerek işsizliğin çözümüne katkı sağlamayı hedefleyen Academy AB , gençleri meslek ve iş sahibi yapıyor. Kurumun İŞKUR ve KOSGEB ile yaptığı işbirliği kapsamında, İstanbul ve yurdun birçok kentinde gençlere uzman eğitmenlerle mesleki eğitimler veriliyor.  

 

Aşçılıktan cilt bakım uzmanlığına, perakende satış elemanı,çağrı merkezi ve müşteri ilişkileri ,kasiyer, sağlık koçluğuna, evde yaşlı  ve hasta bakımına kadar çok sayıda branşlarda verilen kurslar sonunda, katılımcılar sertifikalarını alarak iş hayatına atılıyor. Eğitimlerle birlikte staj imkanının da sunulduğu Academy AB, eğitimlerini iş garantisi ile sürdürüyor. Kurslar sonunda başarılı olarak sertifikalarını alanlar, kendi branşlarında işe yerleştiriliyor.   

Mesleki eğitimlerin yanı sıra kurumsal ve güncel eğitimler de sunan Academy  AB Eğitim Kurumları Başkanı Dr. Banu Sezginer, "Büyüyen firmaların nitelikli eleman bulmadaki zorlukların mesleki eğitimlerle aşılabileceğine inanıyoruz. Bundan hareketle geliştirdiğimiz formülü işsizlerle paylaşarak onları meslek sahibi yapmayı amaçlıyoruz. Eleman ihtiyacı olan firmalarla mesleki eğitim verdiğimiz işsizleri biraraya getirerek nitelikli istihdam anlayışının gelişmesine katkı sağlıyoruz" dedi.