Kalbi sağda ve iç organları ters tarafta bulunan, doğuştan vücudunun bir bölümünde çöküklük, bir bölümünde de dışarıya doğru çıkıklık olan Elif Özer (18), Konya’da Türk doktorlarının operasyonuyla normal vücut görünümüne kavuştu.

Vücudundaki şekil bozukluklarının bugüne kadar kendisine bir zararının olmadığını belirten Elif Özer, “Bu durumu gizlemek için geniş elbiseleri tercih ediyordum” diye konuştu.

7 yaşındayken gittiği doktorda kalbinin sağda, iç organlarının da ters tarafta olduğu ortaya çıkan Mersinli Elif Özer, yaşı ilerledikçe sağlık açısından bir sorunu olmamasına karşın görüntüsünden rahatsız olmaya başladı. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvuran genç kız, görüntüsü itibariyle doktorları bile şaşırttı. Doktorlar, Elif’in vücudunda hem çöküklük hem de çıkıklık olunca durumu ABD, Arjantin, Danimarka, Brezilya, Rusya ve Kuzey Kore’deki uzman göğüs cerrahlarıyla görüştü.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yüksel ve SÜ Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamer Altınok önderliğinde Konya’da gerçekleştirilen operasyonla genç kızın vücudu normal görünümüne kavuştu. Prof. Altınok, “Operasyonda iman kemiğinin şekil bozukluğuna neden olan kaburgaları çıkardık. İman kemiğini belirli bir yerden kesip şekil verdik. Hastanın vücuduna eriyebilen plak yerleştirdik. Bir yıl içinde bu plak eriyecek ve hasta normal görünümüne kavuşacak. Genç kızın durumunu öğrenen bilim adamları çok şaşırdı. Elif’in durumu bilimsel dergilerde yayımlanacak” dedi.