Ünlü ralli pilotu Volkan Işık, şimdilerde girişimcilere örnek olacak çalışmasıyla adından söz ettiriyor. Yarış otomobili yapma işine giren Volkan Işık, VOLKICAR adıyla Türkiye'nin ilk yerli yarış otomobilini üretti. İlk üretimi birkaç ay önce gerçekleştiren ve şu ana kadar 26 yarış aracı üretimine imza atan Işık, yurt dışından da talep alıyor.

'FİKİR BABASI BENİM'
Para dergisine açıklama yapan Işık, otomobilin fikir, tarzı ve ölçülerinin kendisine, uygulamanın ise Avitaş firmasına ait olduğunu belirterek, "Çizimlerini ben tarif ettim" dedi. Işık, üretim konusunda da şu bilgileri verdi: "İstanbul İkitelli'deki yerimizde şasiyi ve roll-bar'ları kendimiz üretip birleştiriyoruz. Kaportayı ise Avitaş üretiyor. Motoru, şansımanı ve yarış koltuğunu Amerika'dan alıyoruz. VOLKIKAR'ı kendi tesisimizde bir araya getiriyoruz. Günde 5 tane ürettiğimiz oluyor."

FİYATI 14 BİN 500 EURO
VOLKICAR'a yatırım, tasarım ve üretim maliyeti olarak cebinden 1 milyon dolar harcadığını anlatan Işık, "Hedefimiz bu otomobili en fazla 14 bin 500 euroya satmak. Avrupa'da böyle bir yarış otomobilinin fiyatı 20 bin euro" diye konuştu. Işık, araçtan bu yıl sonuna kadar 60, önümüzdeki yıl 100 adet üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Araca yurt dışından da talep gelmeye başladığını anlatan Işık, şimdiden Azerbaycan'dan sipariş aldıklarını, bir başka ülke ile de anlaşma yapmak üzere olduğunu ifade etti.

VOLKICAR'IN ÖZELLiKLERi
Motor (cc): 1.251
Şansıman: 5 ileri vitesli
Aktarma: % 100 kilitli diferansiyel
Ağırlık (kg): 530
Ağırlık/Güç oranı (Kg/Hp): 4.6
Boyutlar (u/g/y): 302/160/135 cm
Dingil mesafesi (mm): 1915
İz genişliği (mm): 1600


TAKVİM