Göçük altında kalan 12 kişiden 6'sı hayatını kaybetti.. Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, toprak altında kalanların olup olmadığının araştırıldığını söyledi.

İlçeye 25 kilometre uzaklıktaki Barıştepe Köyü'ne oturan köylülerden bir bölümü 500 metre uzaklıktaki, daha önce kazılan araziye yeniden toprak kazmak için saat 16.00 sıralarında üzere gitti. Köylüler, kovalarla toprak çıkarırken, aniden göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 12 köylü toprak altında kaldı. Köylüler göçük altında kalanları kurtarmak için seferber olurken, yapılan çalışmalada 23 yaşındaki Şevkiye Altunkaya, 52 yaşındaki Mükrime Batı, 22 yaşındaki Aziz Batı, 15 yaşındaki Leyla Uvbar sağ olarak çıkarıldı. Çıkarılanlar, tedavi edilmek üzere Midyat Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Köylüler bir yandan arama kurtarma çalışmalarını sürdürürken haber vermeleri üzerine bölgeye jandarma, çok sayıda ambulans ve arama kurtarma ekipleri gönderildi. Yapılan çalışmalarda henüz isimleri açıklanmayan 4 kişinin cesedine ulaşıldı.

Mardin Valisi Hasan Duruer: "Ölü sayısı 6'ya yükseldi. 1'i ağır 4 yaralı kurtarıldı. Göçük altında kalanların olup olmadığını araştırılıyor, çalışmalar devam ediyor."