Kızılay Genel Başkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Marmara bölgesini deprem açısından tehdit eden iki merkezin, Adalar'ın güney batısı ve Bursa'nın Gemlik ilçesi olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Işıkara, Balıkesir Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen din görevlilerine yönelik bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin erken uyarı sistemi konusunda çok fakir olduğunu söyledi.

Muhtemel bir Marmara depreminde tsunami olmayacağını, olsa dahi lodos kadar etki yapacağını ifade eden Işıkara, 'Marmara Bölgesini tehdit eden iki merkez, Adalar'ın güney batısı ve Bursa'nın Gemlik ilçesidir' dedi. Işıkara, bilimin depremin yerini ve şiddetini söyleyebileceğini, ancak zamanını söyleyemediğini vurgulayarak, din görevlilerine 'Cami insanı sizi dinler. Cami insanını, siz bilimin sınırına getireceksiniz. Din adamları olarak vatandaşları depreme hazır etmek zorundasınız' diye seslendi.

Depremden ürkme yerine önlem alınması gerektiğini vurgulayan Işıkara, Balıkesir'in sağının solunun beşik gibi olduğuna dikkati çekti.Işıkara, temsili olarak din görevlilerine maket üzerinde depremin etkisini de gösterdi.