Tunceli'nin merkez Güleç Köyü dağlık alanında arazi araması yapan askerlerin geçiş güzergahına dün sabah döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu bir jandarma er yaralandı. Sol ayak parmakları koptuğu belirtilen er helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne götürülürek tedavi altına alındı.

Tunceli'de PKK'lıları etkisiz hale getirmek için Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde yaklaşık 2 bin komandonun katılımıyla geniş kapsamlı hava destekli operasyon başlatıldı. Operasyonlar özellikle Tunceli merkez, Kutuderesi, Geyiksuyu, Güleç ve Pülümür Vadisi'ndeki Kocatepe, Kaymaztepe, Çakırkaya , Kavuklu, Mezra, ve Kırmızıköprü bölgeleri ile Hasangazi Köyleri civarında yoğunlaşıyor.

Operasyon bölgelerine helikopterlerle profesyonel birlikler indirilirken, dün gece Kocatepe ve Çakırkaya köyleri arasında arazide konuşlanan birliklere PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle başlayan çatışmanın sabah saatlerine kadar sürdüğü, çatışma bölgesine gece yarısı helikopterlerle çok sayıda özel birliğin sevk edildiği kaydedildi.

ARAÇ KAÇIRILDI

PKK'lıların bombalı bir saldırı için dün sabah kaçırdıkları bir araç güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonlar kapsamında kaçırılan araç ormanlık alanda terk edilmiş halde bulundu. Aracı şöförüyle birlikte kaçıran ve 12 kişi oldukları tespit edilen PKK'lıların Çakırkaya Köyü ormanlık alanında aracı terk ettikten bir süre sonra şöförüde serbest bıraktıkları öğrenildi.

PATLAYICI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ovacık ilçesi kırsal alanı ile Ovacık-Tunceli ve Ovacık-Hozat arasındaki dağlık alanda çok sayıda askerin katıldığı operasyonlar devam ederken sabah saatlerinde Ovacık'ın dağlık alanında arazide arama tarama faaliyeti yürüten askeri birliğin geçiş güzergahına döşenen uzaktan kumandalı ve basma düzenekli olarak hazırlanan plastik patlayıcı askerler tarafından fark edilerek etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçlerinin yaptığı teknik ve istihbarat çalışmalarında PKK'lıların bölgede özellikle polis birimlerine karşı çok ciddi eylem hazırlığı içinde oldukları ve birçok eylem planı yaptığı bilgisine ulaştı. Edenilen istihbarattan sonra Tunceli merkez ile ilçelerindeki polis birimleri en üst düzeyde uyarılarak olası bir saldırıya karşı dikkatli olmaları istendi