Cenazede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de hazır bulunurken, Engin Alan çelenk gönderdi. Alan’ın eşi ve kızı cenazeyi asker selamıyla uğurladı.

Tutuklu MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan’ın damadı emekli Albay Yılmaz Çetin’in cenaze törenine askerler tam kadro katıldı.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 48 yaşındaki Çetin için dün Kocatepe Camisi’nde askeri tören düzenlendi. Cenaze namazı kılındıktan sonra askeri cenaze arabasına konulan Çetin’in cenazesi Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve eşi Nurdan Koşaner, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve eşi Şule Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ile eşi İclal Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner, “Ergenekon” davası sanıklarından emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Yarbay Korkut Eken, MHP genel başkan yardımcıları Semih Yalçın ve Emin Haluk Ayhan ile garnizondaki bazı subay ve astsubayların yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.
Alan çelenk gönderdi

Orgeneral Koşaner, diğer kuvvet komutanlarıyla törene katılan subay ve astsubaylar önlerinden askerlerin omuzlarında geçirilen naaşı askeri selamla uğurladı. Engin Alan’ın eşi Nevin Alan ve kızı Pelin Çetin de Çetin’in cenazesini asker selamıyla uğurladı. Nurdan Koşaner ve kuvvet komutanlarının eşleri, Nevin Alan’ı teselli etti. Nevin Alan’ın, biri eşi Engin Alan adına iki yaka kartı taşıması dikkat çekti. Tutuklu Engin Alan da cenazeye çelenk gönderenler arasında yer aldı. Çelenk görevlilerce cenazenin yakınına kadar getirildi.

Aileye taziye dileklerini ileten Bahçeli daha sonra Çetin’in naaşının bulunduğu yere gelerek dua etti.

Bahçeli-Bölükbaşı tokalaştı

Bahçeli, burada adı kaset skandalına karışarak partisindeki görevlerinden ve milletvekilliği adaylığından 21 Mayıs’ta istifa etmek zorunda kalan Deniz Bölükbaşı ile de el sıkıştı. Bahçeli’nin Bölükbaşı’na karşı oldukça soğuk olduğu gözlendi.
Bu arada ailenin, izin verilmeyeceğini bildiği için Engin Alan’ın cenazeye katılması konusunda başvurmadığı belirtildi. Engin Alan, cezaevine girmeden önce gazeteci Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamada, “Cezaevinde yatmak hiç umurumda bile değil. Ama ciddi rahatsızlığı olan damadımın yanında olamayacağım için üzülüyorum” demişti.