Evden çıkan dumanı görerek itfaiyeye haber veren Nimet Sezer, “Alevlerden kurtulmaları mümkün değildi. Az kalsın diri diri yanacaklardı” dedi.

Koşuyolu Mahallesi İsmailpaşa Sokak numara 11’deki iki katlı bahçeli evde bu sabah 11.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Evin giriş katında başlayan yangın kısa süre içinde yayıldı. Binanın ikinci katında yaşayan Osman Mulin ve eşi Zeynep Mulin, alevlerden kaçamadı. Binanın pencerelerinden duman çıktığını gören yaşlı çiftin komşuları, hemen itfaiye ve 112 Acil Servis’e haber verdi. İtfaiyenin gelmesini beklemeden binaya giren çiftin komşuları, ikinci katta bulunan Zeynep Mulin’i sırtlayarak dışarı çıkarmayı başardı.

İTFAİYE ZAMANINDA MÜDAHALE ETTİ

Kadıköy ve Üsküdar ifaiyesine bağlı ekipler kısa süre içinde adrese gelerek yangına müdahale etti. Alevler binanın tamamına yayılmadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

Binanın ikinci katında bulunan Osman Mulin, önce balkona çıkarıldı. Burada dumandan etkilenen Mulin’e oksijen maskesi takıldı, yangın tamamen söndürüldükten sonra da aşağıya indirildi. Mulin, ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi.

“DİRİ DİRİ YANACAKLARDI”

Yaşlı çiftin evlerinden duman çıktığını görerek itfaiye ile ambulansa haber veren Nimet Sezer, “Alevlerden kurtulmaları mümkün değildi. Az kalsın diri diri yanacaklardı” diye konuştu.

Osman ve Zeynep Mulin’in tek kızları Ravile’nin bir ay önce yakalandığı kanserden kurtulamayarak hayatını kaybettiğini belirten komşuları, “Son zamanlarda hayata küsmüşlerdi. Osman Bey’in gözleri de çok az görüyordu. Bir torunları var. O da uzun zamandır buralarda görünmüyor” dediler. Hastanede tedaviye alınan Zeynep Mulin’in hayati tehlikeyi atlatamadığı, Osman Mulin’in ise durumunun iyi olduğu belirtildi.