Evliliklerde, büyük hayal kırıklığına ve mutsuzluğa neden olan “erken boşalma” çiftler arasında problemlere yol açıyor. Erkeklerin %33’ünde erken boşalma olduğu sadece kayıtlara geçen kısım, belki de oran çok daha fazla! Evlilik ve Aile Danışmanı İlkim Öz; “Oran azımsanmayacak kadar yüksek aslında. Bu yüzden artık bu sıkıntının utanılacak bir durum değil; tedavi edilmesi gereken bir vaka olduğu gerçeğini yadsımayalım” dedi ve konuyu ayrıntıları ile ele aldı.

Erkekler için Cinsellik “Güç” Anlamına Geliyor

Sadece Türk erkekleri değil, dünya ülkeleri erkekleri de cinselliği, “güç” ve “güçlü olmak” olarak görüyorlar. Erkekler herhangi bir cinsel sorun yaşadıklarında, bu durumlarından dolayı kendilerini değersiz hissediyor ve aşağılık kompleksi duyuyorlar. Araştırmalara göre erkeklerin sadece ve sadece % 1’i erken boşalma sorunu olduğunu kabul ediyor. Sorun kabul edilmeyince, çözüme de gidilmiyor elbette.

Erken Boşalma Nedenleri Arasında Psikolojik Kaynaklı Olanlar Çok Fazla


Erkek yorgunluk, stres, heyecan gibi sebeplerden dolayı bir kere erken boşaldı mı, bunun korkusundan tekrar tekrar erken boşalma yaşayabiliyor. Erken boşalma korkusundan dolayı erken boşalan erkekler çok fazla. Nörolojik ve fiziksel hastalıklara bağlı erken boşalmaların yanı sıra, kullanılan ilaçların yan etkileri, fiziksel yaralanmalara bağlı erken boşalmalar da mevcut. Ancak en etkili nedenlerin başında psikolojik kökenli olanlar geliyor. Strese, ilişkinin stresine, başarısızlık duygusuna, özgüven eksikliğine bağlı ve hemen boşalacağım kaygısından kaynaklanan erken boşalmalar birinci sırada yer alıyor.

Evliliklerin Yaklaşık % 40’ı Erken Boşalma Sorunu Yüzünden Bitiyor


Özelikle aşk evliliklerinde, büyük hayal kırıklığına ve mutsuzluğa neden olan “erken boşalma” uzun bir süre erkek tarafından yadsınıyor. Her erkeğin zaman zaman, özellikle de ilk deneyimlerinde yaşadığı erken boşalmayı, erkeklerin % 90’ı hayatında en az bir kere deneyimliyor. Tedavi olmaktan utanan erkek, yine erken boşalacağım korkusu ile eşinden uzak duruyor. Cinsel hayatın bitmesi ile araya giren soğukluk, ne yazık ki boşanma ile son buluyor.

Eşini Yatakta Mutlu Edemeyen Erkek Suçluluk Duyuyor


Eşi ile birleşme sırasında, ilk beş dakikada boşalma da erken boşalmaya giriyor, ilk bir dakikada boşalma da erken boşalma oluyor. Bu durum orta derecede erken boşalma oluyor. Daha birleşme olmadan boşalma olursa, ileri derece bir erken boşalma sorunu var demektir. Tedavisi elbette var. Önce fiziksel bir sorun olup olmadığı araştırıldıktan sonra, cinsel terapistlerle ve ilaç desteği ile sorun gideriliyor. Kaliteli ve doyurucu bir cinsel hayat için erken boşalma sorunu yaşayan erkekler hiç zaman kaybetmeden, tedaviye başlamalı.