OSCAR ödüllü ünlü ABD'li sinema oyuncusu Jodie Foster, çocuklarıyla birlikte İzmir’in Selçuk İlçesi’nde Efes Antik Kenti'ni ve Meryem Ana Evi'ni gezdi, Şirince Köyü’ndeki otelde kaldı. Foster, Anadolu topraklarının barındırdığı zengin tarihten çok etkilendiğini söyledi.

Ünlü yıldız Jodie Foster, çocukları Charles, Christopher ve arkadaşı Cydney Bernard ile 26 Haziran Pazar günü Efes Antik Kenti’ni gezdi, Meryem Ana Evi'ne gitti. Ardından konaklamak için Şirince’de Güllü Konakları’nı tercih eden Foster, dün de Selçuk’a gelerek çarşıyı gezdi ve ev yemekleri yedi. Emekli öğretmen Uğur Aytekin’e ait 'Efes Köftecisi'ne gelen Foster, mücver ve taze fasülyeyi tercih etti.

Restoran çalışanlarından Mehmet Namdar, ünlü yıldızın servisini yaptığını, ancak tam çıkarken tanıdığını, hemen fotoğraf çektirmek istediğini söyledi. Namdar, "Yanında bulunanlar fotoğrağımızı çekti, sonra göndereceklerini söylediler" dedi.

Foster’ın kaldığı otelin müdürü Zeynep Erdilek de ünlü yıldızın Efes ve Meryem Ana’ya hayran kaldığını ve Anadolu topraklarının barındırdığı zengin tarihten çok etkilendiğini bizlerle paylaştı" dedi.

Foster ve beraberindekiler, dünkü gezilerinin ardından bölgeden ayrıldı.