Bağcılar Belediyesi, Yüzyıl Mahallesi’ne bisiklet ve yürüyüş yolu yaptı. 5 bin 715 metre kare alan üzerine inşa edilen alanda çocuklar için de oyun sahası bulunuyor. Projenin tamamlanmasıyla, Yüzyıl Mahallesi önemli bir spor alanına kavuşmuş oldu.

Bağcılar Belediyesi ilçeyi daha yaşanılır kılmak için önemli yatırımlar yapıyor. Bir taraftan, Bağcılarlıların nefes alacağı yeni nostalji bahçeleri ve parklar yapılırken, diğer taraftan, yürüyüş yapmak ve bisiklete binmek isteyen vatandaşlar için de bisiklet ve yürüyüş yolları yapılıyor.

Yüzyıl Mahallesi’nde geniş bir alan üzerine bisiklet ve yürüyüş yolu yapıldı. 5 bin 715 metre karelik bir alan üzerine inşa edilen yol bölgede ikamet eden vatandaşlar için önemli bir spor alanı özelliği taşıyor. Proje kapsamında çocuklar da unutulmadı. Spor aletlerinin de olduğu alanda çocuklar için çocuk oyun grupları yerleştirildi.

PİKNİK YAPMA İMKANI DA VAR

Spor alanının dışını çevreleyen 325 metrelik kaldırım alanına da 625 metre kare mineral yüzeyli betonarme parke döşendi.

250 metre uzunluğunda olan bisiklet ve yürüyüş yolu toplam bin 500 metre kare alandan oluşuyor. Gidiş-geliş şeklinde çift şeritli olarak tasarlanan yolun etrafında da 11 adet piknik masası bulunuyor. Yol etrafında 39’ar metrekarelik 13 de oturma alanı bulunuyor.

10’lu spor aletlerinin bulunduğu alanda, 3 bin 500 metrekarelik yeşil alan düzenlemesi bulunuyor.

ÇOCUKLARA ÖZEL ALAN…

Çocuklar için planlanan çocuk oyun alanında da bütün ayrıntılar düşünülmüş durumda… 140 metrekarelik kauçuk zemin kaplamalı bir çocuk oyun alanı bulunuyor. Alanda, bir adet üç kuleli oyun grubu, iki adet ikili salıncak ve iki adet de tahterevalli bulunuyor. Yine 21 metre karelik bir kum havuzunun yer aldığı çocuk oyun alanının dışında da 225 metre karelik alanda yürüme yolları ve oturma alanları bulunuyor.

Herşeyin düşünüldüğü alanda, ışıklandırmalar da unutulmadı. Çevre aydınlatması için 36 adet bahçe tipi projektörün yerleştirildiği parka bir adet de 12 metrelik projektörlü aydınlatma direği dikildi.

ÇAĞIRICI: “PARK VE BAHÇELERİMİZE HER GÜN YENİLERİNİ EKLİYORUZ”

Bağcılar’ı vizyon projelerle donattıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Şehir yaşamında, spor alanları, nefes almak için yeşil alanlar, sosyal alanlar çok önemli. Bunun için çalışıyoruz. Park ve bahçelerimize her gün yenilerini ekliyoruz. Yüzyıl Mahallemiz’de planlamış olduğumuz bisiklet ve yürüyüş yolunun da içinde olduğu yaklaşık 6 bin metre karelik bir alan üzerine projelendirmiş olduğumuz bu parkımızı da tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk” dedi.