Bugün saat 13.00'te Karacaahmet Dergahı'nda düzenlenecek törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek Cemal Şener’in ölümü Alevi camiasında üzüntüyle karşılandı

Cemal Şener’in ölümüne ilişkin taziye mesajları şöyle:
 

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız:

Cemal Şener, Aleviliği ve Alevilerin tartışılması ve su yüzüne çıkması konusunda öncü olan bir arkadaştı. Alevilik olayı kitabı ile büyük dikkat çekmiştir. Hem düşünce dünyamızda hemde Aleviler açısından büyük bir kayıptır. Hepimizin başı sağolsun.

Cem Vakfı Genel Başkanı Prof.Dr. İzzettin Doğan:
Cemal beyin hakka yürümesi Alevi camiası için büyük kayıp. Kendisi ile 1970’lerden bu yana tanışırız. Cem dergisinde beraber çalıştık. Aleviliğin aydınlığa çıkması için büyük çaba sarf etti. Alevilikle ilgili yazdığı kitaplar benim için çok önemli. Kendisini ideolojik kalıplara hapsetmedip gelişmesini engelleyen bir tutum sergilemedi. Israrla doğruları savunan gerçek ve yiğit bir aydındı.

Gazeteci yazar Rıza Zelyurt:
Kendisi ile Alevilik olayı kitabının ardından tanıştım. Daha sonra birlikte 1989 yılında aydınlar bildirgesini yayınladık. Aleviliği Türkiye’ye ilk duyuranlardan biri Cemal olmuştur. Aleviler içinde kendisinin ayrı bir yeri vardır. Kimsenin Aleviyim diyemediği bir dönemde ortaya çırakak ‘biz varız’ demişti. Onun o sözleri Alevilik açısından bir başlangıç değil, milattır.Bir düzineden fazla yazdığı kitapla gerçek bir cumhuriyet aydınıydı. Alevilik sorunlarına düşmanca değil, dostlukla bakan bir arkadaş, eş, baba ve kardeşti. Cenneti hak ederek yaşadı ve şimdi meleklerin yanında.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu:
Cemal Şener’le yakın dostluğumuz oldu. Hubyar Sultan kitabının yazımında beraber çalıştık. Alevi camiası açısından çok önemli bir kişiydi ,son derece üzgünüz. Faydalı olabileceği. Aleviliği bekleyen zorlu süreçte faydaları olabilecek bir aydın, düşünür hak adamıydı. Kendisini çok erken kaybettik allah rahmet eylesin. Karacaahmet Sultan Kültürü Tanıtma Dayanışma ve Türbesini Onarma Derneği Başkanı Muharrem Ercan: Yönetim kurulu arkadaşımız sevgili kardeşim Cemal’i erken yaşta yitirdik. Kendisinin Aleviliğe ve Alevilere katkısı büyüktü. Vefatını büyük bir üzüntü içinde öğrendim.Yazdığı kitaplar yaptığı araştırmalar Aleviliğe büyük yol göstereci olmuştur. Kendisine Allahtan rahmet diliyorum. Bundan sonrada düşünceleri ve inanç biçimiyle bizim yanımızda olacak.