Milliyetçi Hareket Partisi'nden milletvekili seçilen ama mahkeme tarafından tahliye edilmediği için halen Silivri Cezaevi'nde yatan Balyoz davası tutuklu sanığı emekli Korgeneral Engin Alan, aslında tahliye edilmeyeceğini biliyormuş.

Çünkü Alan; mahkeme kararı öncesi kendisiyle görüşen emekli bir subaya, " Abdullan Öcalan eve çıkıncaya kadar bizi asla bırakmazlar. Bıraksalar da bütün duruşmalarda burada olacağım, burada yaşananları da TBMM'de fırsat bulduğum her yerde anlatacağım. Bu bilindiği için bırakılacağımı sanmıyorum". dedi.

ARKADAŞINA ANLATTI


Eski subay olan ve Balyoz davasından 17 arkadaşı tutuklu olan yazar Yavuz Selim Demirağ, cuma günü Silivri'de Engin Alan'la görüştü. Demirağ'ın aracılığıyla şu mesajları gönderdi.

"AKLANMAK İSTİYORUM"

"Milletvekili seçilerek halen yarılandığım Balyoz Davası'ndan kurtulurum, tutuksuz yargılanırım diye bir beklentim olmadı. Buradaki tutuklu arkadaşlarımın hepsi birer Engin Alan. Ben kendimin değil bütün arkdaşlarımın tahliyesini istiyorum. Yargılanalım, gerçekler ortaya çıksın diye en çok çabayı biz davanın sanıkları gösteriyor. Nelerle karşı karşıya olduğumu herkesin öğrenmesi gerekiyor. Cezaevinde genel bir kanaat oluştu. Terörist başı eve çıkarılana kadar bizlerin de bırakılmayacağını düşünüyoruz. Bu şekilde tahliye edilmeyi de Balyoz Davası'ndan yargılananların istemeyeğini de herkes bilsin. Biz, mahkemede yargılanmak istiyoruz."

"DURUŞMAYA GELECEĞİM"

" Tahliye edilmem halinde, her duruşmada buradaki arkadaşlarımla birlikte olacağım. Hasdal ve Silivri'deki arkadaşlarımın durumunu her gün, her fırsatta TBMM'de dile getireceğim. Silivri ve Hasdal cezaevlerinde neler olup bittiğini ancak burada yatan insanlar en iyi bilir. Buradaki durumu da kamuoyuna anlatacak olanlar milletvekili seçilenlerdir" şeklinde konuştu.

SÖZCÜ