SULAR DURULDU


Ve CHP’de, kritik Parti Meclisi öncesinde sular duruldu. Yeni tüzük için Kurultay’a gidilmeyecek. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, 13 Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri bu sabah atayacak. Parti Meclisi’ne ise yaptığı atamalar konusunda sadece bilgi verecek. Parti Meclisi’nden CHP’nin yeni yönetimi konusunda herhangi bir onay almayacak.

Uzlaşma kararı, dün akşam CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Merkez’de, Genel Sekreter Önder Sav ile kritik buluşmasında alındı. Buluşmaya daha sonra Genel Başkan Yardımcıları da katıldı. Böylece, karar “başkanlık divanı” olarak alındı.

Toplantı sonunda varılan uzlaşmanın bir unsuru da, 2011 seçimlerinden hemen sonra CHP’de bir “tüzük kurultayı yapılması” konusunda oldu. Şimdi yapılmayacak olan kurultay, seçimlerden sonra yapılarak, CHP “daha demokratik bir tüzüğe” kavuşturulacak.

 

AKŞAM SAATLERİNDE CHP'DE HAREKETLİ SAATLER

CHP hareketli, Ankara hareketli..Ankara’nın hemen her köşesinde lokantalarda otel lobilerinde CHP’liler toplanmış yarınki (çarşamba) kritik parti meclisi konusunda kulis yapıyor. Ancak kulisler yapılırken ortaya sürpriz bir haber çıkıyor. Haberi ben de bir grup parti meclisi üyesiyle yemekteyken öğreniyorum. Haber şu: CHP Genel Sekreteri Sav, akşam saatlerinde Genel Başkan Kılıçraoğlu’na görüşmek istediğine dair bir haber gönderdi. Kılıçdaroğlu kabul etti, görüşme başladı.

 

 Masa birden bire hareketleniyor. CHP’lilerden bir kısmı ayrılıp son durumu değerlendirmek üzere diğer gruplarla görüşmeye gidiyorlar.

 

Görüşmenin içeriği belli. Kritik parti meclisi öncesinde Genel Başkan ve Genel Sekreter karşılıkla restleşmişlerdi. Dün yapılan MYK toplantısında Sav kendi yetkilerini tırpanlayacak tüzüğün yürürlüğe girmemesi için kurultay yapılmasını önerirken Kılıçdaroğlu’ndan rest gelmişti: Bu işi kurultaysız çözelim. Kurultay olursa seçimli kurultaya gider yeni parti meclisi belirlerim. Toplantı o noktada bitmişti ve son karar yarın (çarşamba) yapılacak parti meclisine bırakılmıştı.

 

İşte bu görüşme parti meclisi öncesindeki uzlaşma arayışı içiren bir görüşme olarak nitelendiriliyor CHP’liler. Bakalım CHP’yi sıkıntıyı sokmayacak, cepheleştirmeyecek bir uzlaşma formülü çıkacak mı görüşmede.