Afyonkarahisar Adliyesi'nde mazbatasını alan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 'iş mahkemesi' anonsunu 'iş makinesi' olarak algılayınca milletvekili ve gazetecileri güldürdü.

Mazbatasını almak için Afyonkarahisar Adliyesi'ne gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu mazbata töreninin ardından adliyenin 3'üncü katındaki Afyonkarahisar Barosu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tam konuşmasına başladığı sırada barodan yapılan 'iş mahkemesi' anonsunu 'iş makinesi' olarak algılayan Bakan Eroğlu, "Bir an önce işe başlamamız için iş makinesi ilanı veriyorlar" dedi. Bu sırada milletvekili Ürün, "İş mahkemesi diyor efendim" diye uyarınca Eroğlu, "Olsun bizim kafamızda hep çalışmak, iş makineleri var" karşılığını verdi. Çevredekilerin gülüşmesi üzerine Bakan Eroğlu, "Güzel şaka oldu ama" değerlendirmesini yaptı.

ÜLKEYİ GERİYORLAR

Daha sonra soruları yanıtlayan Bakan Eroğlu, BDP'li adayların yemin edecekleri, ancak yemine sadık kalmayacaklarına ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

"Maalesef ülkeyi geriyorlar. AK Parti olarak bize oy veren, vermeyen herkesi kucaklıyoruz. Partiler alacakları oyu almışlardır. Bu ülkenin huzur içinde ilerlemesi için kafa yormaları lazım. Ama maalesef bunların bütün gayeleri Türkiye'yi germektir. Ama milletimiz bunlara gereken dersi sandıkta verdi. Milletimiz AK Parti'yi tekrar gümbür gümbür iktidar yaptı. İnşallah bu tür şeylere de mahal verilmeyecektir diye umuyorum."

HEDEFİMİZ 2053 YILI

Bakan Eroğlu, daha sonra Sandıklı İlçesi'ne geçti. Partisinin ilçe binasını ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, "Seçimlerde Sandıklı yüzde 61 oranında AK Parti'ye destek vermiştir. Biz de Sandıklı'ya gereken ehemmiyeti vereceğiz. İlk hedefimiz 2023, daha sonra 2053 yılıdır. AK Parti kurumsal bir partidir. Plan programlarımız 2053'ü de kapsayacak şekildedir" dedi.