Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen “Aile İçi İletişim Seminerleri”  bayanların ilgi odağı oldu. Konusunda uzman psikolog ve sosyologlar tarafından 118 eğitim semineri düzenlendi. Bu seminerlerde 5 bin 324 bayana eğitim verilirken, seminerlere katılanlara çeşitli kültür gezileri düzenlendi. Sultangazili bayanlar, başta İstanbul olmak üzere, Türkiye’nin önemli kültürel zenginliklerini görme imkanı da buldu.


MUTLU BİR YAŞAM AİLEDE BAŞLAR

Hepimizin çok küçük yaşta öğrendiği bir kavramdır aile. Her zaman içinde yer aldığımız, paylaştığımız ve sığındığımız bir kurumdur. Aile kurumunun güçlülüğü ve sürekliliği hem çocuklar hem de yetişkinler için önemlidir. Dağılmış ya da sorunlu aile ortamlarından çocuklar kadar yetişkinler de etkilenmektedir.

Türkiye gibi aile yapısına önem veren bir ülkede yaşayan bireyler için aile birliğinin önemi daha da artmaktadır. Sağlıklı bir aile yapısında aile içi iletişim ön plana çıkmaktadır. Bu bilinçle hareket eden Sultangazi Belediyesi aile içi iletişim seminerleri düzenliyor. Bayanların yoğun ilgi gösterdiği seminerler periyodik olarak devam ediyor.  

Sultangazi Belediyesi’nin organizasyonunda, konusunda uzman psikolog ve sosyologlar tarafından 118 eğitim semineri düzenlendi. Bu seminerlerde 5 bin 324 bayana “Evlilikte hedef”, “Eşler arası diyalog”, “Ebeveyn ve çocuk ilişkileri” gibi konularda eğitim verildi. Seminerlere katılan bayanlara eğitim sonunda ise çeşitli kültür gezileri düzenlendi. Böylece Sultangazili bayanlar başta İstanbul olmak üzere, Türkiye’nin önemli kültürel zenginliklerini görme imkanı da buldu. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ailenin önemine değindi:

“Sevginin ateşi önce ailede başlar sonra tüm toplumu sarmalar.  Aile kurumunun güçlülüğü ve sürekliliği tüm aile fertleri için önemlidir. Dağılmış ya da sorunlu aile ortamlarından çocuklar kadar yetişkinler de etkilenmekte, problemli bir aile yapısı ailenin tüm üyelerini olumsuz yönde etkilemektedir.”

Türkiye gibi aile yapısına önem veren bir ülkede yaşayan bireyler için aile birliğinin öneminin daha da arttığına işaret eden Başkan Altunay, aile içi iletişimin sağlanması için  Sultangazi Belediyesi olarak, “Aile İçi İletişim Seminerleri” düzenlendiğini kaydetti. Bu seminerlerin bayanlardan büyük ilgili gördüğünü ifade eden Başkan Altunay, “2011 yılı sonuna kadar 53 seminer daha düzenleyerek 2 bin 400 bayanın daha bu seminerlere katılmasını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.