Gürsel Tekin görevden alınması için Baykal ve Sav'ın başını çektiği ittifaka rest çekti. Partinin ekseni' kaydı eleştirilerine yanıt veren Tekin, "Yaptıklarımız eksen kayması ise, devam edecek" diye konuştu.

CHP Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin, Deniz Baykal ve Önder Sav'ın öncü olduğu kendisine karşı ittifakla ilgili suskunluğunu bozdu.

3 aylık bir genel başkan yardımcısı olduğunu dile getiren Tekin, kendisini eleştirenlere şöyle yanıt verdi: "Dehşetle izliyorum. Televizyon, televizyon koşan arkadaşlar, keşke seçimler öncesi sokaklarda koşsalardı."

Bundan sonra parti içi disiplinin ve demokrasinin işleyeceğini vurgulayan Gürsel Tekin, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyarısını hatırlatarak şöyle konuştu: "Elbette kurultaylar istenebilir. Daha sekiz ay önce birbirilerini boğazlayanların Gürsel Tekin üzerinde ittifak etmeleri beni sevindiriyor. Demek ki çok doğru şeyler yapıyormuşuz. Muhaliflerin hiçbirine katılmıyorum bundan önce yaptıklarımız eksen kayması ise buna sonuna kadar devam edeceğim."

CHP'yi bir çınar olarak tanımlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, "Bundan önceki 15 kurultay keşke sorunları çözseydi. 16'ncısının çözeceğini sanmıyorum. Bunlar milletvekili olamayan arkadaşlarımızın talepleridir" diye konuştu.

Yarınki toplantıyı işaret eden Tekin, "Genel Başkanımız izin verirse yarın MYK'da konuşacağım" dedi.