Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa Kocatepe Mahallesi'nde yapımı süren spor kompleksine Hidayet Türkoğlu'nun ismini verdiklerini hatırlatarak, Yıldırım Mahallesi'nde yaptıkları kapalı spor kompleksine de Semih Erden isimini vermeyi uygun bulduklarını dile getirdi.

Milli futbolcu Arda Turan'ın da Bayrampaşalı olduğunu ve onun ismini de bir spor tesisine vermeyi düşündüklerini ifade eden Aydıner, ''Bayrampaşa'da büyümüş, sporcularımız Hidayet ve Semih, ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyorlar. Biz onların her zaman arkalarındayız. Onlarla gurur duyuyoruz'' şeklinde konuştu.

Milli basketbolcu Semih Erden ise salonun yapım çalışmalarını başlatan eski belediye başkanı Hüseyin Bürge'ye ve salonu bitme aşamasına getiren Atila Aydıner'e teşekkür etti. Salonun altyapıdan gelecek sporcular için önemli bir yatırım olduğunu kaydeden Erden, ''Bizden sonra gelecek daha iyi bir çalışma imkanı bulacak. Böyle bir salona ismimin verilmesi nedeniyle çok mutluyum. Ben de Bayrampaşa için her zaman elimden geleni yapmaya hazırım. İleride Bayrampaşa'yı da tanıtmak için bir turnuva projesi var. Bunun için de başkanımız her zaman bize destek veriyor'' dedi.

Bayrampaşa Belediyesinin çok güzel bir vefa örneği gösterdiğini ifade ederek, ''Biz de genelde şu vardır. Öldükten sonra 'Rahmetli iyiydi' deriz. Öldükten sonra insanlar onore edilir. Ama yaşarken insanlara böyle vefa örneği göstermek bana göre en doğrusu. Semih'in adına yapılan bu salon, Hidayet'in adına yapılan salon, diğerlerin adına yapılacak salonlar, marifetin iltifata tabi olduğu sözcüğünü de hayata geçiriyor'' dedi.

Sakatlığının tedavisi için bir kaç gün içinde ABD'ye döneceğini, temmuz ayında yeniden Türkiye'ye geleceğini kaydeden Erden, salonun açılışına da katılmayı istediğini ifade etti. Erden, tedavisinin iyi gittiğini de belirterek, Avrupa şampiyonasına yetişmek istediğini söyledi.

Semih Erden, Türkiye'de basketbolun önemli bir mesafe kat ettiğini de dile getirerek, ''İnsanlar büyük ilgi gösteriyor. Basketbol okullarına yoğun bir talep var. Futbolla kıyaslandığında hemen hemen aynı seviyeye geldi. Fark giderek kapanıyor. Bunu çocukların tepkilerinden de anlayabiliyorsunuz. Basketbolun ne kadar keyifli bir spor olduğunu insanlar fark ediyor. Bu milli bir basketbolcu olarak beni de çok mutlu ediyor'' ifadelerini kullandı.

Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi'nde ''Semih Erden Kapalı Spor Kompleksi'' ismini taşıyan spor salonunun, 2 bin metre kare alan üzerine, 795 seyirci oturma kapasiteli olarak yapıldığı belirtildi. 5 bin 890 metre kare kapalı alanı bulunan salonda, 50 araçlık da kapalı otopark bulunuyor. Basketbol ve voleybol branşlarında müsabakaların yapılacağı salonun 5 milyon liraya mal olduğu kaydedildi. Salonun temmuz ayı sonunda açılması planlanıyor.