Edinilen bilgiye göre gece saat 24.00 sıralarında Hacılar'dan şehir merkezine gelen N.A. (24) yöntemindeki 51 AR 548 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle takla atarak kanala uçtu.



Kazada otomobil sürücüsü N.A. ağır yaralı olarak Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Aynı araçta hayatını kaybeden Deniz Akarsu'nun (23) cansız bedenini gören vatandaşlar ve polis ise, gencin Barış Akarsu'ya çok benzemesi nedeniyle şaşkına döndü.

Polisin incelemesinin ardından hastane morguna kaldırılan Deniz Akarsu'nun cansız bedeni, yapılan otopsinin ardından şehir mezerlığında toprağa verildi.

Bodrum'da 4 Temmuz 2007'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Barış Akarsu ile arasındaki soyadı benzerliği ile de dikkat çeken Deniz Akarsu'nun arkadaşları; giyiniş tarzı, saçları ve konuşması ile sanatçıya benzettikleri için kendisine sürekli "Barış" diye seslendiklerini söyleyerek, ölüm haberi ile adeta yıkıldıklarını belirtti.

En büyük acıyı yaşayan Akarsu ailesi ise, evlatlarının defnedilişi sırasında gözyaşlarını tutamayarak sinir krizleri geçirdi. Polis, kaza ile ilgili soruşturma başlattı.