Milletvekili seçimlerinden önce oğlu PKK tarafından kaçırılarak rehin tutulan Diyarbakır’ın Hazro ilçesi Belediye Başkanı Fethullah Mehmetoğlu, AK Parti’den istifa etti. Mehmetoğlu, istifasına gerekçe olarak ‘ilçesine hizmet konusunda hükümetten gerekli desteği alamamasını’ gösterdi.

Hazro Belediye Başkanı Fethullah Mehmetoğlu'nun oğlu, AK Parti ilçe ikinci başkanı Fuat Mehmetoğlu, 26 Mayıs günü Diyarbakır-Bingöl karayolunun Kocaköy-Gökçen köyü yol ayrımında kaçırıldı. Mehmetoğlu’nun aracı da ateşe verildi. Diyarbakır Valiliği, Mehmetoğlu’nu PKK’lı teröristlerin kaçırdığını duyurdu.

Oğluna henüz kavuşamayan Hazro Belediye Başkanı Fethullah Mehmetoğlu, sabah saatlerinde düzenlediği basın toplantısı ile AK Parti’den istifa ettiğini açıkladı. Diyarbakır ve ilçelerinde AK Parti’den seçilen tek ilçe belediyesi olduklarını anlatan Mehmetoğlu, ancak hizmet konusunda kendilerine verilen hiçbir sözün tutulmadığını savundu.

Mehmetoğlu, “İlçemizin sorunlarını içeren bir rapor hazırlayarak il başkanlığına, milletvekillerine, yerel yönetimlerden sorumlu AK Parti genel başkan yardımcısına ve sayın Başbakan’a gönderdik. Hiçbir sonuç alamadık. Bir iktidar partisinin kendi belediyesine bu kadar duyarsız kalması nedeniyle meclis üyelerimle birlikte AK Parti’den istifa ediyorum.” dedi.