CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge ilginç bir Cemaat ve AK Parti tartışmasına sahne oldu. Ahmet Hakan'ın modere ettiği programda Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, 'AK Parti değişimden vazgeçerse biz burada neciyiz?' deyince stüdyoda çarpıcı diyaloglar yaşandı.

"BİZ BURADA NECİYİZ"

Seçim sonuçlarının mercek altına alındığı programın en dikkat çeken tartışması Fethullah Gülen'e olan yakınlığıyla bilinen Hüseyin Gülerce'nin sözleri üzerine yaşandı. Gülerce, AK Parti'nin seçim zaferinden sonra değişim ve ileri demokrasi iddiasından vazgeçmesi durumunda buna müsaade etmeyeceklerini ima ederek "Hatta espriyle karışık söyleyeyim. Biz burada neciyiz? AK Parti böyle bir hata yaparsa" diye konuştu.

"CEMAAT TEHDİT ETTİ" DERLER

Gülerce'nin sözleri stüdyoda 'AK Parti dönse bile Cemaat buna izin vermez' anlamına çekilerek 'yarının manşeti belli oldu' şeklinde yorumlandı. Konuklardan Ali Bulaç, Mehmet Altan, Eser Karakaş'ın hem gülerek hem de şaşkınlıkla karşıladığı sözleri Ahmet Hakan ise 'aman duymasınlar Cemaat tehdit etti derler' diyerek yorumladı.

BİZ DERKEN ONLARI KASTEDİYORUM


Sözlerinin başka türlü anlaşıldığını gören Gülerce, ne demek istediğini "Bizden kastımız Türkiye'de geniş bir muhafazakar demokrat taban var. Eskiden Anadolu'nun eşrafı vardı, çarıklı erkan filan. Şimdi mühendis, doktor, hukukçu bir araya geldiğiniz zaman muazzam bir demokratik şuur var. Biz derken onları kastediyorum" sözleriyle anlattı.