Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi film yıldızı Angelina Jolie, Suriye'deki olaylardan kaçarak, Türk Kızılayının kurduğu geçici çadırkentlerde konaklayan Suriyelileri görmek üzere Hatay'a geldi.

Ünlü yıldızı Hatay Havaalanı'nda, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ve öteki ilgililer karşıladı.

Bir süre VIP salonunda dinlenen Jolie, Hatay Valiliğince tahsis edilen minibüsle konvoy eşliğinde geçici çadırkentlerin kurulduğu Altınözü'ne geldi.

Yıldızın konvoyundaki bir minibüse de uçaktan indirilen oyuncaklar yerleştirildi.

Jolie ve ona eşlik eden yetkililer, çadırkente bir minibüsle giriş yaptı. Minibüsün camları siyah filmle kaplı olduğu için aracın içi görülemedi. Jolie'nin, bir süredir Türk Kızılayı tarafından misafir edilen yaklaşık 1400 kadar Suriyeli sığınmacı ile bir araya gelerek, sorunlarını dinlemesi bekleniyor.

Bu arada, Angelina Jolie'nin gelişi öncesinde çok yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Altınözü halkı da merakla çadırkentin önünde toplandı.

Emniyet görevlileri ve özel harekat ekiplerinin sıkı güvenlik önlemi aldıkları çadırkent, Kızılay ve Türk bayraklarıyla süslenirken çadırkentin kurulduğu TEKEL binasının ön tarafına büyük ebatlarda "Dünyanın İyilik Meleği Hoşgeldin" yazılı pankart asıldı.