Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi Kongre Salonunda düzenlenen Nikah töreninde kimi çiftlerin bebekleri ve daha önce dünyaya gelmiş çocukları ile nikaha gelmesi büyük ilgi çekti. Nikah törenine Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr.Erhan Erol , AK Parti İlçe Başkanı İsmail Ergüneş,CHP İlçe Başkanı Müjdat Gürbüz İlçe Müftüsü Bekir Derin ve ilçe idari amirleri de katıldı.

Toplu nikah töreninde bir konuşma yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, resmi nikahın sosyal yaşantımızda çok önemli olduğunu ‘’Bugün burada medeni yaşam için son derece önemli bir adım olan resmi nikah töreni için bir arada bulunuyoruz. İmza atarak dünya evine girecek olan çiftlerimizden bazıları zaten uzun zamandır bir eş hayatı sürerek evlilikle ilgili önemli deneyimlere sahip. Ancak kadın erkek eşitliğini ve Medeni Kanunu daha Cumhuriyeti kurarken ilan etmiş olan Atatürk Türkiyesi’nde resmi nikahsız çiftlerin giderek azalması ve Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkılması gerekiyor’’dedi.
Dr. Erhan Erol, resmi nikahın bir anlamda çiftlerin gelecekteki her türlü sorun karşısında kanun önünde haklarını eşit ve paylaşımcı olarak uygulanmasına da olanak sağladığını vurgulayarak özetle şunları söyledi;
‘’Bir başka deyişle evli oldukları halde ''evlilik cüzdanları'' bulunmayan çiftlerin artık kolay kolay sorun yaşamamaları bu imza töreni ile gerçekleşmiş olacak. Evlilik hayatına ilk adım attığınız bu anlamlı günde hepinizin aranızdaki sevgiyi sonsuza kadar taçlandırmasını diliyorum. Artık hepiniz bu nikahla birlikte resmen eş oluyorsunuz. Hepinizi tebrik ediyor ve bundan sonraki yaşamınızda huzur, sağlık ve bol mutluluk diliyorum.’’ Törende evlenen çiftler toplu halde dans edip eğlendiler. Yeni çiftlere Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.